Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Djuric om en fortsättning i Dalkurd: "Jag vill stanna"

Efter en skadefylld vår fick Dalkurds supervärvning, Dusan Djuric, visa mer av sitt kunnande mot slutet av säsongen.
Nu går mittfältarens kontrakt ut, men förhandlingar om ett nytt är påbörjade.
– Jag tycker att året har varit väldigt bra och jag har trivts jättebra i laget, säger Djuric till Sporten.

Annons

Han anlände som det stora affischnamnet i Dalkurds satsning mot allsvenskan i vintras.

Nu går Dusan Djurics kontrakt med Dalkurd ut, men om mittfältaren själv får bestämma så blir det en fortsättning i Borlängeklubben.

– Vi har inlett förhandlingar om att jag ska stanna kvar här, men har inte kommit fram till något ännu. Men vi pratar, så det är positivt, säger Djuric och fortsätter:

– Hade jag inte velat stanna så hade jag sagt det redan från början. Jag pratar ju med dem för att jag vill stanna. Jag tycker att året har varit väldigt bra och jag har trivts jättebra i laget. Och jag har börjat gilla Borlänge mer och mer faktiskt. Jag vet inte varför (skratt). Men det gör jag.

Dusan Djuric.

Djuric fick en tuff inledning på sin Dalkurdsejour, då skador gäckade honom under i stort sett hela vårsäsongen.

I höst har det dock blivit mer kontinuerlig speltid för den landslagsmeriterade mittfältaren.

– Jag kom hit utan någon försäsong och har aldrig spelat på konstgräs egentligen. Det var en omställning, så det var tufft från början faktiskt. Det är hårt mot kroppen och även om jag inte är jättegammal, så är jag inte tjugo år heller. Så det tog lite extra hårt på min kropp i början.

– Men det blev bättre och bättre. Jag kom igång och är glad över det. Fast egentligen skulle vi ha kommit topp tre, tycker jag. Men som helhet är det en jättebra säsong, med tanke på att vi inte har haft den erfarenhet som många andra lag har haft.

Sedan en tid har det stått klart att backklippan Jesper Nyholm lämnar Dalkurd för AIK och för några dagar sedan blev Diego Montiel klar för Sirius.

Nu hoppas Djuric att resterande delar av truppen blir kvar till kommande säsong.

– "Jeppe" och Diego går, men sedan måste man behålla laget. Inget lag kan göra succé om man släpper alla sina spelare. Man måste fortsätta på samma spår.

– Nu får de hitta en ersättare till "Jeppe" helt enkelt, det blir väldigt viktigt.

Du vill att klubben förlänger med truppen som är kvar nu?

– Ja, och sedan hitta ytterligare någon bra spelare. Man måste satsa. Med det menar jag att man tar hit rätt spelare och spelartyper.

Är det viktigt för dig att se det för att du ska fortsätta här?

– Jo, men det är ju så vi har diskuterat. De har berättat om sina planer, att de vill förstärka laget och fortsätta på samma spår som förra säsongen. Så visst, det är viktigt för mig att de inte är nöjda.

Finns det intresse från andra håll?

– Just nu vet jag inte. Det finns säkert intressenter, men inget just nu alltså. Det kanske kommer senare, men just nu pratar jag med Dalkurd.

När räknar du med att bestämma dig?

– Jag vet inte. De ska ta fram ett kontraktsförslag snart. Det kommer säkert att ta lite tid och vara lite fram och tillbaka. Men det kommer att lösa sig.

LÄS ÄVEN:

Dalkurdmålvakten testar för VSK – "En spännande förening"

Dalkurd värvar Hofors skyttekung

Dalkurd vill värva tillbaka succémittfältaren – "Kommer att lämna ett förslag"

Mer läsning

Annons