Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dalkurds svit bruten – årets första förlust mot Degerfors

Annons

I första halvlek hade Degerfors de flesta offensiva initiativen, men inget överflöd av riktigt farliga målchanser. I den tredje minuten slog Sargon Abraham en frispark ur bra läge, bollen tog i ribban och studsade ner på mållinjen och ut.

Degerfors tog ledningen i den 14:e minuten när Erik Lindell kom fram på kanten i en omställning, hittade in till Shpetim Hasani i straffområdet. En distinkt nick senare hade hemmalaget fått 1-0 med sig.

Dalkurds farligaste läge i den första halvleken kom när Andrew Stadler avslutade bara ett par meter från mållinjen, men träffen var inte ren nog och bollen rann ut.

I halvtid gjorde Dalkurd ett byte, ut gick Herald Rashidi och in kom Yukiya Sugita.

Kvitteringen kom tidigt i den andra halvleken, då Richard Yarsuvat i efterdyningarna till en frispark fick bollen nära mållinjen och kunde trycka in den bakom Jesse Öst i degerforsmålet.

I matchminut 60 byttes Hampus Zackrisson in i Degerfors, och gjorde därmed comeback efter en långtidsskada.

Degerfors fick ett fint läge i den 66:e minuten, då Mayambela och De Bruin väggade sig fram och hittade Hasani som stack in i straffområdet. Han avväpnades dock, men på andravågen var Sargon Abraham framme och kunde placera in 2-1 till hemmalaget.

Några minuter senare gjorde Dalkurd ett dubbelbyte, ut gick Alex De John och Rewan Amin. In kom Leonard Pllana och Kujtim Bala.

I den 85:e matchminuten tilldömdes Degerfors straff efter en situation mellan Erik Lindell och Rawez Lawan. Det var Shpetim Hasani som klev fram och från elva meter kunde placera in 3-1, som blev matchens punktering och slutresultat.

I den 89:e minuten gjorde Degerfors sitt sista byte. In kom Oliver Nilsson, och ut gick Shpetim Hasani.

Mer läsning

Annons