Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dalkurd hoppas förlänga med trotjänaren: "Vill att han ska vara här i minst tio år"

Nio säsonger i Dalkurd kan bli tio.
Åtminstone om klubben får bestämma Alexander Ekblads framtid.
– Det är klart att vi är intresserade av att behålla "Alex". Han är vår fanbärare i princip, säger sportchefen Adil Kizil.

Annons

Han har spelat i klubben ända sedan man harvade runt i division 3.

För Alexander Ekblad innebär årets säsong med Dalkurd den nionde i ordningen.

Om någon månad går 29-åringens kontrakt ut, men får Dalkurds sportchef, Adil Kizil, bestämma så förlängs det inom kort.

– Han har varit hos oss i nio år och vi vill att han ska vara här i minst tio år. Det är klart att vi är intresserade av att behålla "Alex". Han är vår fanbärare i princip. Han har varit här sedan division 3 och han höjer sig vilken nivå vi än hamnar på, säger Kizil.

Alexander Ekblad.

– Det är en av våra egna killar. Vi är intresserade av att ha kvar honom och han är intresserad av att vara kvar också. Vi ska nog kunna hitta en lösning, fortsätter sportchefen.

Ekblad har varit ordinarie i Dalkurds trebackslinje under lagets första säsong i Superettan och har startat i 27 av 28 matcher. Att Kizil har väldigt höga tankar om backen råder det inga tvivel om.

– Jag skulle inte bli förvånad om han spelar i allsvenskan och höjer sig till den nivån också. Han är tokproffsig och slarvar inte med detaljer, vilket gör att han får ut väldigt mycket av sig själv. Han har tagit enorma kliv redan i år, säger Kizil och fortsätter:

– Han fyller trettio nästa år, men är väldigt ung i kroppen, om man säger så. Är väldigt sällan skadad och sköter allt runtomkring. Det är en bra kille att ha i vilket sammanhang som helst.

Kizil berättar för Sporten att förhandlingar med fler spelare i dagens trupp pågår och att förhoppningen är att göra klart med ett par stycken snart.

LÄS ÄVEN:

Han blev kung med Kings – nu är Törnros framtid i Dalkurd oklar: "Ska ha ett snack"

Dalkurdmittfältaren efter nya missräkningen: "Vi kommer att slåss till slutet"

Mer läsning

Annons