Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Söderström trivs på Lanzarote

Annons

Han berättar per telefon att värmen är 30-gradig.

- Visst kan jag sakna familj och vänner i Sverige, men när jag står här i shorts och t-shirt kan jag inte påstå att jag längtar hem särskilt mycket.

Och inte längtar han tillbaka till sin spanska fastlandsklubb Cordoba CF.

- Nej, jag har velat komma därifrån eftersom jag inte kommer särskilt bra överens med tränaren.

Det ledde till att Fredrik blev utlånad till UD Lanzarote, som spelar i samma serie (spanska tredjeligan) som Cordoba. Skillnaden är att Cordoba leder serien, medan Lanzarote kämpar för att klara nytt kontrakt.

Fredrik Söderström har under sina två veckor hittills på Lanzarote hunnit spela fyra matcher, vilka givit en seger och tre oavgjorda. UD Lanzarote ligger nu precis ovanför nedflyttningsstrecket.

- Jag är här för att hjälpa laget att klara kontraktet. Jag trivs bra här, får spela central mittfältare och ta stort ansvar.

Men hur bra Fredrik än trivs, inte minst med boendet i Puerto del Carmen (inkluderat havsutsikt, jacuzzi och pool), vill han helst inte spela för Lanzarote nästa säsong.

- Nej, möjligen när jag ska avsluta karriären om några år. Men nu känner jag mig faktiskt starkare än någonsin och vill spela högre upp.

Han har ett år kvar på kontraktet med Cordoba och om laget går upp i andradivisionen lär Fredrik Söderström "tvingas" fortsätta där.

Men han håller dörrarna öppna för spel någon annanstans.

- Innan jag hamnade här på Lanzarote var det på gång att jag skulle spela i Ryssland eller USA. Men hur det blir framöver överlåter jag till mina agenter.

Ålder: 33 år.

Uppväxtort: Ludvika.

Klubbar i karriären: Östansbo och Brage (Sverige), Guimaraes, Braga och Porto (Portugal), Standard Liége (Belgien), Cordoba och Lanzarote (Spanien).

A-landskamper: 5 (senaste 2002).

Mer läsning

Annons