Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Riktigt viktigt för Falu FK

/

Annons

- Om vårsäsongen är godkänd eller inte får andra betygsätta. Det är inte min uppgift, sa tränaren Peter Moberg.- Men jag är säker på att vi kommer att bli allt bättre och bättre under hösten, siade han.

Leendet på seriens yngste tränares läppar avslöjade dock det mesta av vad han kände och tyckte.

- Spelmässigt var detta vår sämsta hemmamatch under hela våren. Men vad spelar det för roll när vi vinner med 3-0.

Naturligtvis betyder det inte ett skvatt.

Vad spelar det för roll att Östersund var klart bättre och skapade de flesta av de få chanserna i den första halvleken mot Falu FK som i en halvtimma var trögt, stereotypt och allt för ofta helt stillastående?

Vad spelade det för roll att hemmalaget slarvade med passningsspelet betydligt mer än det som kan bortförklaras med det hala underlaget? Att laget aldrig fick fast bollen på toppforwards och därmed längd på anfallen.

Den som slarvade mest var nämligen Östersunds unge målvakt Tomas Meijer. Ett slarv med ödesdigra konsekvenser får både jämtlandslaget och honom själv.

Det gav Falu FK två straffsparkar i psykologiskt viktiga skeden av matchen och den i Lysekil fotbollsfostrade målvakten rött kort.

Utvisningen kom sedan Meijer fällt helt frie Kristoffer Melin och Andreas Hedlund slog säkert in 2-0.

I första halvlekens slutskede gjorde Magnus Korsgren 1-0 på straff sedan Meijer försökt kompensera egen fumlighet och i överambition dragit ner Johan Lundh.

- Vi har gjort en hel del viktiga mål på straffar den senaste tiden, sa de båda straffskyttarna som dessutom tillhörde FK:s bästa.

Lagkapten Korsgren tvingades dock utgå efter en dryg timma med krampkänning i låret. Då tog Hedlund över vikariaten som både högerback och straffskytt.

Strax innan hade även Johan Ejelöv tvingats halta av med en befarad muskelbristning i lårets baksida.

- Skönt att det är semester nu, sa Moberg med tanke på skadorna.

Men det var oerhört starkt av Falu FK:s kraftigt omgjorda backlinje att spela så bra som den gjorde. Sista halvtimman satt ju tre av de spelare som var backlinjen när serien startade på bänken med olika skador.

- Men vi klarade ju aldrig av att hota Falun. Vi hade bollen mycket och spelade bra på mitten men skapade egentligen ingenting. Detta var vårt stora bottennapp i vår, tyckte ÖFK-tränaren Stefan Regebo.

Omskrivne anfallaren Erik Lantto var den som gjorde det mesta i ÖFK. Men dess bättre för Falu FK på helt ofarliga delar av banan.

Mer läsning

Annons