Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mikael Lustigs mål räddade Sverige mot Luxemburg

Mikael Lustig talade på förhand om behovet av tålamod och mod.
Sedan bidrog han själv med kraft – och sänkte Luxemburg i VM-kvalet.

Annons

Anfallaren Marcus Berg hade gång på gång bara fått till diverse halvtama avslut mot hemmamålvakten Anthony Moris i Luxemburg.

Så när han tvingades backa en aning på en svensk långhörna efter en timme valde han i stället att styra bollen bakåt.

Och det var ju rätt – för där kom Mikael Lustig med en förlösande distinkt avslutning, utan chans för Moris.

Mikael Lustig och Marcus Berg efter Lustigs mål mot Luxemburg.

1–0 blev också slutresultatet och därmed höll Sverige sin svit av att kämpa ner kvalturneringarnas blåbärslag. Kanske inte så imponerande, men jobbet gjordes i alla fall.

– Under 90 minuter kommer vi att se ett Sverige som kommer att göra jobbet 100-procentigt från forwards ner till försvarare. Det har vi tryckt mycket på och det är där vi kommer att vara starka, lovade Lustig på förhand.

Annars var det inte särskild mycket som värmde i det svenska spelet i oktoberkylan på Josy Barthel-stadion. Emil Forsberg hade två rykande skott i första halvlek och Oscar Hiljemark var nära i den andra.

Men Luxemburgs halvproffs och ungdomar – fyra tonåringar i startelvan – stod emot bra och visar att det klassiska gamla blåbäret kanske kan bli något framöver.

– De har ett jäkla mod och en ambition i det de gör som är häftig, berömde svenske förbundskapten Janne Andersson redan på förhand. (TT)

Mer läsning

Annons