Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lasse stortrivs i DIF

/

Annons

Klubbytet gav Ericson en skjuts i rätt statusriktning. Det var största förtjänsten med att byta från Brage till Djurgåden. I övrigt liknar arbetssysslan i stort den han hade i Brage. Nu har han varit på nya jobbet i Stockholm sedan den 2 januari.

- Jag har en likvärdig bild jämfört med i Brage. Skillnaden är att rollen i Djurgården är större, berättar Lasse Ericson.

- Man skulle kunna sammanfatta det med att jag har ansvaret för att alla våra lag tas om hand på rätt sätt.

- Oj, allt från P6 upp till U21. Totalt handlar det om 1200 spelare i vår organisation.

- Måndag, onsdag och fredag har vi förmiddagsträning, plus träning alla eftermiddagar. Vår tipselittrupp tränar nio pass i veckan.

- En sjukgymnast, fystränare, individuell tränare, assisterande tränare och en lärling.

- Ja.

- Första fem till sex veckorna handlade mycket om att läsa in mig på Djurgårdens organisation. Samtidigt som jag skött träningen.

- Det är först på slutet jag kunnat tagit tag i det jag velat förändra.

- En grej är att föreningens breddsatsning ska harmoniera med elitlagens satsningar. Att vi ska grepp och kontroll på bredden i föreningen är en av mina idéer.

- Ett annat projekt är tankar och idéer om hur vi ska jobba mot föreningens fotbollsgymnasium, Ledstradska gymnasiet, för att spelarna ska få ut mesta möjliga.

När tidningen når Lasse för en intervju har han precis återvänt från kvällsträningen på Bosön. Och nu väntar ett par timmars administrativt arbete.

- Jag är snudd på aldrig hemma innan tio på kvällarna. Det är mycket jobb, men det var väl därför de anställde mig, sammanfattar en före detta "Brageit".

Mer läsning

Annons