Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Han räcker inte till"

/
  • Avslöjade. Förbundskaptenen Lars Lagerbäck avslöjade en hel del om livet i det svenska landslaget när han föreläste i Falun i går. Och berättade om varför förre BS-spelaren Njogu Demba-Nyrén aldrig varit aktuell. Foto: Hans Dahl

Annons

Lagerbäck, inbjuden av Falu BS bandy, berättade intressant och svarade uppriktigt på frågor om det svenska landslaget.

- Att föreläsa för våra sponsorer måste jag, det ingår i mitt kontrakt. I övrigt försöker jag ställa upp när jag har tid och möjlighet, sa Lagerbäck.

- Och när Sören Persson ringde var det svårt att säga nej.

De cirka 200 fick höra den svenske förbundskaptenen berätta mycket intressant och öppet både om vardagslivet med landslaget och även om flera av de händelser som skapat stora rubriker de senaste åren.

Att Lars Lagerbäck inte lever i något kärleksförhållande med medierna är ingen nyhet.

- Men jag är uppväxt i ett litet samhälle i Norrland, jag har bott och arbetat på landsorten. Jag är naturligtvis oerhört medveten om att det är skillnad på medier och medier, sa han.

- När jag uttrycker mig kritiskt gäller det naturligtvis inte alla.

Lagerbäck avslöjade för övrigt att han tycker Glenn Strömberg är den bäste fotbollskommentatorn i tv och Borås Tidnings sportkrönikör Jan Hansson den bäste skrivande fotbollsjournalisten.

- Men det är klart att jag blir kritisk när vissa saker är rena påhitt. det värsta jag upplevt var en tv-intervju där jag svarade på ett antal frågor om spelare och svaren sedan klipptes in som svar på helt andra frågor än de som ställdes till mig.

Lars Lagerbäck berättade också om de ledstjärnor som styr landslaget på träningar, under matcher och i vardagen under exempelvis långa mästerskap.

Om den uppmärksammade situationen när tre spelare skickades hem i höstas sa han:

- Jag blev faktiskt helt ställd, hade aldrig varit med om något liknande. Det handlade inte om att komma några minuter för sent utan om att medvetet ignorera regler vi gemensamt kommit överens om.

Följetongen Anders Svensson-Kim Källström gav han också sin syn på.

I grunden handlar det om den spelidé som fört Sverige till fyra raka slutspel under 2000-talet.

- Visst har det blåst ibland. Men efter EM-slutspelet 2000 och VM-kvalstarten hösten efter var det nog bara en hårmån från att vi fick gå, säger förbundskaptenen.

Nu, sju år senare, kan Lars och hans landslag vara på väg mot femte raka slutspelet.

FOTNOT: Njogu Demba-Nyrén spelar nu för det gambianska landslaget.

Mer läsning

Annons