Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förre Bragemittfältaren St Cyr har ny klubbadress – klar för Uppsalalag

Han kom till Brage 2012 och lämnade klubben i somras, innan kontraktet var slut. Nu har mittfältaren Patrik St Cyr fått en ny klubbadress – han uppges vara klar för Uppsalalaget Gusk i division 2.

Annons

Patrik St Cyrs sejour i Brage avslutades i förtid. Nu är han klar för Gusk (arkivbild 2014).

Den 19 juli meddelade IK Brage och Patrik St Cyr att de skulle gå skilda vägar. Därmed var mittfältarens tid i Borlänge över, innan kontraktet hade gått ut.

– Det är en känsla som växt fram från båda parter att det är dags för ny miljö för att riktigt komma tillbaka, sa St Cyr till Sporten då.

Nu har han hittat en ny hemmaort efter sina fem säsonger i Brage som fick ett så abrupt slut. Enligt uppgifter från UNT ansluter den tidigare Sirius- och Bragespelaren till Gusk i Uppsala.

– Nu har det löst sig eftersom han valt att flytta hem till Uppsala. Han kommer att representera oss under hösten och sedan får vi se hur det blir, säger lagledaren Janne Gidlöf till unt.se.

St Cyr ses som en tung värvning med de meriter han har med sig från både Sirius och Brage och han blir återigen lagkamrat med ett annat nyförvärv: Johan Bylund. Bylund och St Cyr känner varandra sedan tiden i Sirius.

– Han blir ett tungt tillskott till vår trupp både vad gäller hans rutin och spelmässiga kapacitet där han kommer att lyfta oss, säger Gidlöf till UNT.

Gusk ligger i mitten av tabellen i division 2, på en sjunde plats, och St Cyr ska enligt uppgift bli klar för spel till den 20 augusti och borta matchen mot Sollentuna. Nästa tunga möte för St Cyr och hans nya klubb blir mot allsvenska Hammarby i Svenska cupen 24 augusti.

LÄS MER:

Patrik St Cyr lämnar IK Brage

TV:Patrik St Cyr: "Det känns som ett svart hål i bröstet

Bragemittfältaren om lårskadan: "Ligger rätt i planeringen"

Patrik St Cyr stannar i IK Brage

Annons