Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Falusonen Carlgren den enda utan speltid i landslaget: "Jag är sjukt besviken, det är inget snack om det"

I fredags spelade landslaget VM-kval mot Frankrike och i går mötte man Ungern i en träningsmatch. Båda utan Patrik Carlgren i laget.
– Jag är sjukt besviken, säger Falusonen till Expressen.

Annons

Patrik Carlgren var den enda i den svenska landslagstruppen som inte fick speltid i någon av de två matcherna under landslagssamlingen.

Landslaget har den gångna veckan spelat två matcher. Först ut var VM-kvalmatchen mot Frankrike där naturlige förstavalet Robin Olsen fick förbunskapten Janne Anderssons förtroende. I går spelades träningsmatch mot Ungern, där Kristoffer Nordfeldt – som itne ens var med i truppen när svenskarna samlades – fick plats mellan stolparna. Efteråt var Patrik Carlgren, från Falun, minst sagt besviken då han var den enda i svenska landslagstruppen som inte fått speltid i någon av de två matcherna.

– Jag är sjukt besviken. Jag vill alltid spela och ville spela mot Frankrike också. Men Jag har haft ett snack med Janne och jag köper hans beslut, sa Carlgren till Expressen efter matchen.

Förbundskaptenen besvarade sedan kritiken på efterföljande presskonferens:

– Hade han inte varit besviken hade jag varit besviken. Det ingår i det här jobbet att göra spelare besvikna. Det är många olika delar man överväger när man tar ut ett lag och att han skulle bli besviken har jag också tagit med i beräkningen när jag tog ut laget, sa Andersson, uppger Expressen.

LÄS MER: Carlgren bänkas mot Ungern: "Patrik har vi bra koll på"

När Carlgren – vars kontrakt med AIK går ut vid årskiftet – petades i säsongens sista match i allsvenskan hade han dock svårt att acceptera tränarens beslut.

– Det känns för jävligt. Jag vill spela alla matcher, sa han till Expressen då, och klargjorde att han inte accepterade tränaren Rikard Norlings förklaring.

Mer läsning

Annons