Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Falu FK saknade skärpa

/
  • Trasslade till sig. Det gjorde det för Falu FK i gårdagens träningsmatch mot division 3-laget Gestrike Hammarby. Falun fick bara oavgjort, 1–1, på Kopparvallens konstgräs. Foto: JOHAN SOLUM

Annons

– Vi var inte tillräckligt noggranna i vårt passningsspel och inte tillräckligt skärpta i avgörande lägen, konstaterar Faluns tränare Peter Moberg.

Det började dock bra. Den första halvtimmen syntes den skillnad det ska vara på ett division 1-lag som Falun och ett division 3-lag, visserligen med höga ambitioner, som Gestrike Hammarby.

Falun gjorde då 1–0 efter ett snyggt anfall. Bernhard Nyström kom runt på sin kant och slog ett inlägg som Johan Eklund kunde nicka in från nära håll.

Men sedan började skärpan avta och i den 41:a minuten kom Gestrike Hammarby fram i ett av fåtaliga anfall och kunde kvittera på ett snyggt skott från straffområdesgränsen.

I andra halvlek slog Falu FK bort många bollar, men totalt sett skapade laget tillräckligt mycket för att det skulle ha räckt till seger. Vare sig Johan Eklund eller anfallskollegan Kristoffer Melin hade dock den rätta skärpan och Peter Moberg kunde inte annat än ge sitt lag underkänt.

– Jag är inte nöjd med vare sig resultat eller spel. Det är många i vårt lag som kan bättre än så här.

Mer läsning

Annons