Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slätta klart för trean – se det vilda firandet efter matchen här

Korsnäs åkte ur, men Falun får ändå ett lag i division 3 nästa säsong.
Slätta vann den sista kvalmatchen mot Järbo med 3–2 inför en busslast tillresta supportrar.
– Det här är det största jag varit med om, jag är tårögd, säger en rörd Gustav Runström.

Annons

De kom plötsligt från när och fjärran för att heja fram sitt Slätta när division 3-platsen hägrade. Eller "Släta" som en vaktmästare på Järbo IP hade skrivit på skyltarna utanför.

– Ha ha, vi såg det. Dom försökte med mind games, men det hjälpte inte, säger en lycklig Gustav Runström.

19-åringen gjorde 24 mål i dalafyran, men var mållös i kvalserien – fram tills dess att hemmalaget Järbo tagit ledningen med 1–0. Då höll han sig framme, vände upp i straffområdet och sköt kvitteringen bara minuten efter Järbos ledningsmål. Sen gjorde Henrik Nordahl 2–1 till Slätta av bara farten och i den andra halvleken blev det mer kontrollerat från bortalaget sedan Erik Edquist ökat på till 3–1. Järbo skapade lite spänning med ett sent reduceringsmål, men Slätta höll undan och de tillresta supportrarna kunde storma planen. Det var tryck på läktaren när Slättafansen fyllt en buss och ett gäng bilar och tagit sig till Järbo.

– Helt sjukt, vi har väl haft sämsta publiksiffrorna på hela säsongen. Och så plötsligt är det så här mycket folk. Fantastiskt kul, säger Gustav Runström.

En egen produkt, som så många andra i kvarterslaget som nu är tillbaka i trean efter några svåra år.

– Det blev onödigt spännande på slutet, men för jäkla skönt. Det har kanske blivit intressant med Slätta fotboll igen efter att vi har varit på dekis ett tag. Men det är klart att Falun ska ha ett lag i trean, säger lagkaptenen Robert Nordahl – en viktig pjäs på mittfältet som kan ha spelat sin sista match i klubben.

– Vi får se, jag har lovat sambon att trappa ner så det kan vara en bra avslutning det här också.

Hur firar ni det här?

– Hem och ta det lugnt bara. Nej då, det här ska firas – rejält.

Vi fångar upp tränaren Nicklas Rydstrand i folkvimlet och frågar honom om han tror att dagens lag räcker till även i division 3?

– Det tror jag nog, vi har slagit både Mora och Avesta i år. Nån spetsspelare behöver vi nog men det finns en bra grund så jag är inte speciellt orolig.

Och du blir kvar som tränare förstås?

– Jag har fått förfrågan, men inte tagit nåt beslut ännu. Men det är klart att det nog blir lite lättare att bestämma sig efter det här.

Järbo–Slätta 2–3 (1–2)

Målen: 1–0 (35) Hampus Grip, 1–1 (36) Gustav Runström, 1–2 (43) Henrik Nordahl, 1–3 (49) Erik Edquist, 2–3 (87) Andreas Nehvonen.

Mer läsning