Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jallows övergång – en fin affär för Brage: "Är ett bra upplägg"

På fredagen stod det klart att Alexander Jallow tar steget från division 1 till allsvenskan.
Något som ger klirr i kassan för IK Brage.
– Det är ett bra upplägg, konstaterar Ola Lundin i Brages sportgrupp.

Annons

Alexander Jallow hade ett år kvar på sitt kontrakt med Brage, vilket innebär att Jönköping Södra blev tvunget att betala för att säkra ytterbackens signatur.

Hur stor ersättningen blir beror delvis på hur bra Jallow kommer att prestera framöver.

– Det beror på Alexanders utveckling, vad en eventuell slutsumma landar på. Så är det alltid när man potionerar ut spelare i unga åldrar. Jag går naturligtvis inte in på några summor, men det är ett bra upplägg, säger Ola Lundin i IK Brages sportgrupp och fortsätter:

– Vi har nått en överenskommelse med J-Södra och det har varit en jättebra dialog hela vägen. Jag tror att alla är nöjda och glada med upplägget.

Alexander Jallow

Att Jallow går vidare i karriären kommer knappast som någon överraskning för Brage.

– Det är ett helt naturligt steg för honom att ta ett kliv upp i systemet och det har inte varit något annat snack än att det är allsvensk nivå som gäller heller, säger Lundin.

Svenska mästarna IFK Norrköping och storklubben IFK Göteborg har tidigare visat intresse för 18-åringen.

– Det har funnits en del intressenter, men Jönköping har visat ett väldigt seriöst intresse och vi har haft en jättebra dialog med dem under hela hösten. Både vi, Brage som klubb, men speciellt Alexander, har känt att Jönköping har varit det viktigaste alternativet hela tiden.

Vad betyder det för Brage att ni tappar honom?

– Vi tappar en duktig spelare, men man får inse sin plats i näringskedjan. Vi tycker att det är ett jättebra betyg för Brage. Han har fått mycket förtroende och vi har utvecklat honom. Och det är ett bra betyg för Avesta, där han har fått en bra skolning i ungdomsåren. Jag tycker faktiskt att det här bara är kul. Kul för Alexander, kul för Brage och Jönköping får en otroligt spännande spelare.

I övrigt börjar det bli hektiska tider för Brages sportgrupp just nu.

– Vi är i början av november och du vet hur den här perioden ser ut under en tid framöver. Det är planering för 2017 och planering på lång sikt. Det är ett ganska idogt arbete som ligger framför oss.

– Vi har någonstans mellan tio och tolv spelare under kontrakt (nästa säsong). Sedan är det några som vi kommer att förlänga med och några som kanske går vidare. Men vi får se. Det enda som är klart är att Jallow lämnar.

LÄS ÄVEN:

Alexander Jallow lämnar Brage för allsvenskt spel – skrivit på för fyra år med Jönköping Södra

Zetterströms revansch – utsedd till Årets Serik av Bragefansen: "Jag tog chansen"

Mer läsning

Annons