Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inhopparen nära att frälsa Brage - med en drömfrispark: "Lite mer skruv"

Annons

Inhopparen Modaser Zekria var nära att frälsa Brage mot VSK. Men hans rykande frispark tog i stolpen.

- Det skulle ha varit lite mer skruv på den, säger han efter 1-1-matchen.

Brage var utspelat stora delar av matchen men klarade ändå 1-1 efter att VSK bjudit på ett grovt självmål i den 60:e minuten.

Mittbacken Joakim Häll skulle nicka hem bollen till målvakten Daniel Svensson men där brast kommunikationen och bollen seglade över en utrusande Svensson och rullade in i mål.

Brage spelade upp sig mot slutet och inhopparen Modaser Zekria var nära att bli matchhjälte. Brage fick frispark strax utanför straffområdet och då klev Zekria fram och drog bollen stenhårt i stolpen.

- Jag tänkte att jag skulle lägga den i målvaktens hörn. Synd att den inte gick in. Jag fick en bra träff och med lite mer skruv kanske den hade gått stolpe in istället, säger Zekria.

Hur förklarar du att ni blev så pass utspelade i den första halvleken?

- Jag tycker inte att vi kom upp i nivå som i de senaste matcherna. VSK gjorde det bra och rullade bollen med högt tempo. De gjorde det svårt för oss.

Blev ni chockade över VSK:s höga press?

- Både och. Men vi vet att VSK gillar att sätta hög press. De vann tillbaka bollen lite för enkelt. I andra kom vi upp i en bättre nivå och vann fler dueller.

En poäng kunde alltså ha blivit tre för Brage - med lite tur. Men lagets fina höstform håller i sig och man ligger kvar på fjärdeplatsen. Borlängelaget har samma poäng som trean Akropolis.

- Vi kör på och krigar vidare. Målet är att bli trea. Det siktar vi stenhårt på.

Jämfört med vårsäsongen har Zekria fått mindre speltid under höstsäsongen och berättar att han börjar känna sig bättre och bättre efter sina skadeproblem.- Personligen kändes det väldigt bra på våren men höstsäsongen har blivit lite sönderryckt på grund av mina problem med ryggen och baksidan. Men det är bara att kriga på och hoppas på mer speltid framöver.

Matchfakta:

IK Brage-VSK Fotboll 1-1 (0-1)

Målen: 0-1 (33) Adrian Alvarez, 1-1 (60) självmål.

Publik: 443.

Mer läsning

Annons