Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ilic fixade seger för Brage

Stefan Ilic var inblandad i alla målen när Brage besegrade Carlstad United med 3–0 under söndagen.
Även Johan Eklund gjorde en bra match med ett mål och en assist.

Annons

Det var ordentligt blåsigt under söndagseftermiddagen när Brage sparkade i gång hemmamatchen mot Carlstad United. Domnarvsvallen hade givetvis fått besök av den trogna Brageklacken också.

SE ÄVEN: "Rosen" efter andra raka nollan: "Kan väl bara må fantastiskt"

Det var hemmalaget som inledde starkast genom hård press från anfallarna. Det tvingade fram flera misstag i Carlstad och Eklund höll på att ta vara på ett av dem och ge Brage 1–0 men likaläget stod sig.

Johan Eklund var inblandad i två av Brages mål.

Memocan Elalmis jobbade hårt på vänsterkanten både offensivt coh defensivt. Elalmis gjorde dessutom en brytning som ledde fram till skottläge för Simon Stenberg. Dessvärre för Brage tog vinden tag i bollen och den flög förbi en meter utanför Mathias Karlssons högra stolpe.

Carlstad United kom in i matchen mer och mer samtidigt som Brage slopade sin höga press. Bortalaget slutade dessutom fokuser enbart på kontringar, vilket de gjorde inledningsvis.

Brage fick några fina chanser att komma förbi på vänsterkanten men lyckades inte förrän i 43:e matchminuten. En instickare till Johan Eklund som passade snett inåt bakåt till Ilic som sätter den säkert i mål bakom Mathias Karlsson.

LÄS ÄVEN: Efter poängsuccén – Ilic hyllar anfallskollegan: "Han har koll på hela omgivningen"

Hemmalaget kunde därmed gå till pausvila med 1–0-ledning, men det var med nöd och näppe då Carlstad hade en riktigt het chans i slutminuterna.

Inledningen av den andra halvleken bestod av Elalmis trixande med boll och densammes skott precis utanför. Men den farligaste målchansen i inledningen av halvleken var Johan Eklunds stenhårda nick på en hörna. Dessvärre för Brage var Mathias Karlsson placerad på rätt ställe och tog bollen innan den gick i mål.

Eklunds panna skulle få känna på bollen igen. I matchminut 60 kom ett fint inlägg från vänster signerat Stefan Ilic. Eklund gjorde inget misstag och tryckte dit 2–0 bakom Mathias Karlsson.

Carlstad blev desperata och Anton Lundin tog vara på en av chanserna som bjöds. Skottet räddades dock av målvakten i bortalaget.

Brage drog sig tillbaka något efter 2–0, spelade på ledning. Och Carlstad skapade inte så mycket.

Det skulle dock bli 3–0 när Brage tog vara på en kontring. Elalmis passade in till Ilic som gjorde sitt andra mål i matchen.

Tillställningen slutader 3–0 till Brage som var ohotade i andra halvlek.

IK Brage – Carlstad United 3–0 (1–0)

Målen: 1–0 (43') Stefan Ilic (Johan Eklund), 2–0 (60) Johan Eklund (Stefan Ilic), 3–0 (81') Stefan Ilic (Memocan Elalmis)

Varningar: Carlstad: Sebastian Bellander, Bastian Rojas Diaz, Lukas Rhöse

Domare: Mohamed Nablsi

Publik: 1217

Mer läsning

Annons