Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brage höll stabilt i taktpinnen mot VSK – trots sen straffspark för gästerna

De skuggade varandra i tabellen förra året – nu möttes de i vårens sista försäsongsmatch. IK Brage visade på stark form inför seriepremiären som nu stundar på allvar.

Annons

Johan Eklund satte dit 1–0 efter bara sju minuter.

Det såg på förhand ut att kunna bli ett jämnt möte mellan IK Brage och ett tillrest VSK Fotboll – i denna sista försäsongsmatchen innan seriespelet strax drar igång på riktigt. Men så jämnt det blev det dock inte. Även om kanske siffrorna skulle kunna tala för det. Brage stod för trygg insats och skickade förmodligen hem gästerna med en hel del att tänka på.

LÄS MER: Persson om konkurrentens passning: "Vet inte vad han håller på med riktigt"

Hemmalaget inledde matchen otroligt starkt mot västeråsarna – i synnerhet offensivt. Ett kraftavstamp som ledde fram till att Johan Eklund kunde sätta Brages första kasse redan i den sjunde matchminuten.

LÄS MER: Bragetränaren om klubbens krav på Superettan: "Klart att det är en viss press"

Brage pressade effektivt ut VSK ut eget anfallsområde – något som gjorde att bortalaget under långa perioder spelade fantasilöst och utan udd. I andra halvlek ökade sedan Stefan Ilic på Brages ledning till 2–0 efter en fin framspelning i matchminut 61.

Matchen flämtade sedan till, mest för VSK:s del – efter en incident i Brages straffområde som ledde fram till en straffstark för gästerna. Denna slogs av Karwan Safari, som var en av få VSK-spelarna som lyckades uppvisa en godkänd insats, i mål till 2–1.

LÄS MER: Tung söndag för Brage – förlust och två skador

Vid reduceringsmålet hade Brage dryga kvarten att hålla undan och trots att VSK visade på tillstymmelse till "andra andning" efter målet så stod hemmalaget pall för utmaningen – och plockade med det hem en seger hemma på Vallen.

MATCHFAKTA

IK Brage – VSK Fotboll

2–1 (1–0)

Målen: 1–0 (7) Johan Eklund, 2–0 (61) Stefan Ilic, 2–1 (74) Karwan Safari via straffspark.

Mer läsning

Annons