Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alexander Jallow lämnar Brage för allsvenskt spel – skrivit på för fyra år med Jönköping Södra

Alexander Jallow är fotbollstalangen som spås en lysande framtid.
Och nu är det klart att 18-åringen lämnar IK Brage för spel i allsvenskan med Jönköping Södra.
– Jag har skrivit på ett fyraårskontrakt, säger den före detta Bragespelaren till jnytt.se.

Annons

Alexander Jallow lämnar Brage för allsvenska Jönköping Södra.

Alexander Jallow är uppväxt i Avesta och fick sitt genombrott i Avesta AIK innan han gick till Brage inför förra säsongen.

Efter två år med division 1-spel i Borlängeklubben väljer Jallow nu att ta nästa steg och prova på allsvenskt spel med Jönköping Södra.

– Vi har haft ögonen på Alexander en längre tid och har följt honom noga. Han var nere hos oss efter sommaren och därefter har allt gått fort. Vi har haft en bra relation med Brage och Alexander har träffat våra övriga spelare, säger J-Södras assisterande tränare Christer Persson till jnytt.se.

LÄS ÄVEN: Alexander Jallow får chansen i landslaget igen

Jallow har spelat på flera positioner i Brage, men Christer Persson vet hur man ska använda honom i J-Södra.

– I våra ögon är han en naturlig ytterback. Han kan användas på fler positioner, men han har alla kvalitéer man kan begära av en ytterback. Han är snabb, har en bra teknik, bra fysik och är följsam i sitt spel. Han har visat att han är mycket pålitlig i man-mot-man situationer och läser spelet bra.

Jallow, som spelat till sig en ordinarie plats i P18-landslaget, är väldigt nöjd med valet av klubb och han kommer att flytta till Jönköping i december.

Kontraktet börjar att gälla från och med den 1 januari.

– Jag tror att J-Södra tittat på de bitar som jag själv tycker är mina styrkor. Jag är snabb och väldigt offensiv i min läggning, trivs med båda fötterna och har en bra fysik.

Varför blev det J-Södra?

– Jag fick en positiv bild av föreningen och spelarna redan från början. Sedan har det bara rullat på och till slut kändes det här valet helt rätt, säger han till jnytt.se

Jallow känner inte någon spelare i J-Södra sedan tidigare, men ser inga problem med det.

– Nej, jag börjar lära mig namnen på de flesta av spelarna. Så jag känner att jag snart är inne i det fullt ut. Jag är här för att konkurrera om en plats i laget direkt, det är min absoluta målsättning, säger Alexander som hoppade av gymnasiet förra året och valde att satsa på fotboll fullt ut.

LÄS ÄVEN: Brages jättelöfte om framtiden: "Allt kan hända"

Mer läsning

Annons