Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Deadlinemissen – därför sprack affären mellan Patrik Carlgren och 1860 München

Falusonen Patrik Carlgren var klar för 1860 München.
Men affären sprack i sista stund.
Klubben missade att skicka in övergångspapprena till förbundet innan transferdeadline.

Annons

Det blir ingen flytt till 1860 München för Patrik Carlgren.

Han är Falusonen som via spel i Brage hamnade i AIK och tog en plats i svenska folkets hjärtan när han blev straffhjälte i U21-EM 2015.

Men efter den gångna säsongen ville Patrik Carlgren vidare. Hans kontrakt med AIK gick ut vid årsskiftet och 25-åringen blickade ut mot Europa.

I förrgår, på sista dagen innan det europeiska transferfönstret stängde, hittade målvakten också sin klubb. Tyska andradivisionslaget 1860 München och Carlgren var överens och papprena var påskrivna om ett 2,5 årskontrakt.

LÄS MER: Carlgren klar för ny klubb: "Har haft en del att välja mellan"

Men i går kom uppgifter om att affären trots allt inte hade gått igenom. På sin webbplats presenterade 1860 München samtliga nyförvärv klubben gjort i januari. Men med på listan fanns ingen Carlgren.

LÄS MER: Patrik Carlgren fortfarande klubblös – affären med tyska klubben sprack i sista stund

I dag avslöjas vad som verkligen skedde. Carlgren var mycket riktigt klar för 1860 München, och alla papper var påskrivna. Men klubbens tillförordnade sportchef, Anthony Power, samt investeraren Hasan Ismaik hade inte tillräckligt bra koll på de tyska transferreglerna, och skickade inte in övergångspapprena i tid till det tyska fotbollsförbundet. Klubben ska ha sökt om dispens för övergången men begäran ska ha avslagits av förbundet. Det uppger tyska Bild.

Då det europeiska transferfönstret stängt och Patrik Carlgren ännu är klubblös finns inte många alternativ kvar för dalmasen. Exempel på transferfönster som ännu är öppna är Ryssland, Kina och Sverige.

Mer läsning

Annons