Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slovensk talang gästade KIK: "Vi är solklart intresserade"

KIK-bossen Olle Davidsson har länge haft ögonen på den slovenska talangen Lara Ivanuša, som redan för tre år sedan testade på fotbollen i Kvarnsveden.
Under torsdagskvällen var den nu 19-årige landslagsspelaren tillbaka. Kan hon bli en del av nästa säsongs damallsvenska trupp?
– Vi är solklart intresserade, säger Davidsson.

Annons

Via sina kontakter i fotbollsvärlden fick Olle Davidsson tidigt upp ögonen för den slovenska mittfältstalangen Lara Ivanuša, som kom och provade på spel med Kvarnsveden redan för tre år sedan. Hon var då väldigt ung, och någon flytt från hemlandet blev det inte av.

Nu, drygt tre år senare, kom hon återigen till Sverige, Borlänge och närmare bestämt BSM-hallen för att träna med laget.

– Vi vill se vilken utveckling hon haft under de här tre-fyra åren, säger KIK-ordförande Olle Davidsson om den offensiva mittfältaren.

Två matcher återstår av damallsvenskan för KIK i år, först Kristianstad hemma på söndag och sedan Djurgården borta. Därefter kommer klubben att se över truppen inför nästa säsong.

– Vi ska se över behoven vi har till nästa säsong. Ännu vet vi inte vilka som vill fortsätta; någon vill kanske vidare, åka hem eller ge sig.

Vad gäller Lara Ivanuša finns dock ett starkt och ömsesidigt intresse.

– Det är lite tidigt att ta diskussionerna nu med två matcher kvar, men hon vet att Damallsvenskan är en av Europas bästa ligor, så hon är helt klart intresserad, och vi också, säger Davidsson.

Ivanuša, som nu både blivit äldre och "friare", i och med att hon studerar på distans, vill gärna ge sig iväg och leva själv, som hon uttrycker det.

– Det är en bättre liga här än i Slovenien, jag gillar landet och klubben, säger hon.

I Slovenien spelar Lara Ivanuša i klubben Olympia och i A-landslaget.

Mer läsning

Annons