Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvarnsveden krossade LB07

Enligt tabellen skulle Limhamn Bunkeflo 07 vara det bättre laget – innan matchen.
Men den uppvisning och utklassning som Kvarnsveden bjöd publiken på resulterade i att Dalalaget klev om skåningarna i tabellen.
Matchen slutade 5–0 till hemmalaget.

Annons

Kvarnsveden inledde matchen genom att skapa en hel del farliga lägen. Det var bland andra Tabitha Chawinga och Michaela Hermansson som stod för de offensiva initiativen för Kvarnsveden.

Som konsekvens av hemmalagets pigga anfall skapades luckor bakåt. Limhamn Bunkeflo fick därmed ett par riktigt farliga skottchanser som hemmalagets målvakt Jenny Wahlén lyckades stöta bort med monsterräddningar.

Efter ungefär tio minuter drogs tempot ned och det tackade Kvarnsveden för. Ett fantastiskt förarbete av Agnes Dahlström på vänsterkanten som avslutades med en fin passning snett inåt bakåt resulterade nämligen i matchens första mål efter 16 minuter. Målet gjordes av Lova Lundin som avslutade snyggt och säkert på Dahlströms servering. Det var för övrigt Lundins första allsvenska mål.

Spelet fortsatte sedan ganska jämnt och båda lagen hade sina chanser. Trots detta var det Kvarnsveden som gjorde 2–0 genom Agnes Dahlström. Julia Roddar stod för inlägget och Dahlström avslutade med pannan i nätet.

Allt fortsatta bara gå vägen för Kvarnsveden. Precis när Limhamn började släppa fokus från Tabitha Chawinga slog hon till. En av Damallsvenskan främsta målskyttar hade uppvisning i bortalagets straffområde och kunde säkert sätta 3–0 i mål.

I andra halvlek så punkterade Chawinga matchen innan en minut passerat. Hon fick en bra djupledspassning, rundade målvakten och satte sedan 4–0 med vänsterfoten. I och med det målet gick luften ur Skånelaget. Resten av matchen präglades av ganska oinspirerat spel och ett uppgivet bortalag. Visst kom skåningarna in i matchen något i mitten av andra men det blev aldrig riktigt spännande.

Istället gjorde Tabitha Chawinga sitt tredje mål i matchen efter några rejält snygga dribblingar.

Matchen slutade därmed 5–0 till hemmalaget.

Tabitha Chawinga gjorde tre mål i matchen och utökade statistiken.

Målen: 1–0 (16) Lova Lundin, 2–0 Agnes Dahlström (28), 3–0 (35) Tabitha Chawinga, 4–0 (46) Tabitha Chawinga, 5–0 (92) Tabitha Chawinga

Domare: Malin Johansson

Publik: 460

Mer läsning

Annons