Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jonas Björkgren om ödesmatchen mot Mallbacken: "Nu är vi nära"

Kvarnsveden har tagit poäng i fem av de sex senaste matcherna. Nu på lördag väntar en ödesmatch mot Mallbacken. En seger i den matchen kan innebära säkrat allsvenskt kontrakt för KIK-damerna.

– Det skulle vara väldigt skönt att klara av allt på lördag, säger Jonas Björkgren.

Annons

Jonas Björkgren, tränare i Kvarnsvedens IK

Med fyra omgångar kvar av Damallsvenskan har Kvarnsveden åtta poäng ner till lagen under nedflyttningsstrecket. Mot Mallbacken på lördag kan Kvarnsvedens öde avgöras. Seger mot Mallbacken samtidigt som femman Djurgården vinner över tabelljumbon Umeå – då är kontraktet säkrat.

– Det är klart att om vi spelar våra kort rätt så finns det en chans och visst är det snyggt att vara klara när det återstår tre omgångar. Det känns dock som att alla kommer ta poäng av alla oavsett om vi är inblandade eller inte, så inget är klart, säger Kvarnsvedens tränare, Jonas Björkgren.

Senaste matchen mot Vittsjö slutade 2–2 efter Kvarnsveden släppt in två sena mål.

– Det är aldrig roligt att släppa in mål, men särskilt inte i matchminut 90. Vi har tittat på sekvenser från den matchen, innan målen skedde, och hoppas att det inte ska behöva upprepa sig. Men man ska komma ihåg att Vittsjö är obesegrade på sin hemmaplan, så ett kryss är ändå helt okej.

Så fördriver KIK-spelarna tiden på spelarbussen till och från match

Nu väntar alltså en tuff och kanske rentav avgörande match mot Mallbacken. Samma lag som Kvarnsveden tog sin historiska första seger mot i omgång två av Damallsvenskan.

– Det är nästan lite otäckt att vi ställs mot samma motstånd som vi för första gången vann mot i en sådan här match. Men i grund och botten gäller det att vara klara den femte november och lyckas vi med det är jag nöjd.

KIK-damerna har efter en väldigt bra inledning på säsongen, följt av en längre tuff period, åter studsat tillbaka på vinnarspåret. Laget har tagit poäng i fem av de sex senaste matcherna under hösten.

– Vi har spelat bra på slutet, men vi har också varit lite ojämna i matcherna. Men det är ett så kallat nykomlingsdilemma – att vi har dippar i matcherna som mer rutinerad lag inte har. Just det är något vi arbetar med i veckorna, vi försöker prata om vad man ska tänka på i olika lägen och så pratar vi om risktagande.

Ni hade som mål att klara kontraktet innan säsongen – hur avlägset kändes det målet just då?

– Nja, gag vet inte. Först ville vi spela lite matcher och känna på det. Vi visste inte vad allsvenskan innebar. Men efter att ha tagit poäng i de två första matcherna fick vi blodad tand. Sen stötte vi på patrull och där efter omgång fyra eller fem insåg vi att det kommer bli tufft att hänga kvar och det tycker vi fortfarande. Men nu är vi nära.

Vad tror du om matchen mot Mallbacken – säkrar ni kontraktet?

– Det känns som att de(Mallbacken) inte är nöjda med ett kryss, så jag tror att de verkligen kommer gå för det. Så länge det är kryss i matchen kommer vi ha det tufft, helt klart. Men jag hoppas såklart att vi tar det.

– Det skulle vara väldigt skönt att klara av allt på lördag, men det hänger ju på Djurgården också förstås. Att slå Umeå på deras hemmaplan är inte så lätt som många tror. Umeå spelar bra, så vi kan inte räkna med något.

Mer läsning

Annons