Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fyra brända målchanser är fyra för många – Kvarnsveden föll mot Piteå IF

Tabitha Chawinga var med sina fyra målchanser den om någon som skulle kunna föra ikapp KIK mot ett hemmastarkt Piteå. Men något saknades i avsluten och Kvarnsveden har fortfarande inte lyckats plocka någon vinst i året allvenska.

Annons

För fler sportnyheter – följ oss DT Sport på Facebook här

Kvarnsveden och Piteå har haft en identisk inledning på årets säsong, med varsitt kryss och en förlust i bagaget. När det under Valborg var dags för dessa tu att drabbas samman i Piteå, så inramades tillställningen av tilltagande snöfall och nollgradig vind.

Knappast något bildskönt fotbollsväder.

Och kanske var det just den kalla temperaturen som gjorde att Kvarnsveden, likt matchen mot Göteborg, var nära att hamna i ett underläge på en gång. Detta efter att Piteå direkt spelat fram en jättechans på en av sin forwards som, turligt nog för KIK, missade öppen kasse.

Piteå fortsatte sedan att spela hårt mot Kvarnsveden. Agnes Dahlström fick kort efter den första målchansen rensa en ny boll i eget straffområde. Precis på Lina Lundqvists mållinje. Fortsättningen hade bud på ett, två och tre Piteåmål då Kvarnsvedens defensiv plötsligt kändes i väldigt skör.

Något som dock var sugen på att skjuta ikapp Kvarnsveden var Tabitha Chawinga. Men KIK–stjärnan fick verkligen inte till det idag. För chanser det fick hon, men när de skulle placeras så saknades detaljerna för att skörda några mål idag.

Istället blev det Piteås Julia Karlenäs som satte dit 1–0 för Piteå, efter en fin nickträff på en hörna. Efter paus och tio minuter in andra fick Julia Karlenäs chansen på en ny hörna och skördade ännu ett nickmål, och med det 2–0 Piteå.

I matchminut 65 utökade hemmalaget sin ledning till 3–0 och gick därmed mot vad som kändes som en säker hemmavinst. I och med dålig utdelning på Chawingas många chanser så kom man aldrig riktigt nära norrbottningarna som på rättvis manér inakasserade poäng.

Kvarnsveden har efter denna tredje omgång fortfarande inte lyckats vinna någon av sina möten i Damallsvenskan 2017. Man ligger därav sist i rådande tabell.

Sex chanser, fyra på mål – men ingen letade sig in för Chawinga.

MATCHFAKTA

Piteå IF – Kvarnsvedens IK

3–0 (1–0)

Målen: 1–0 (31) Julia Karlenäs, 2–0 (55) Julia Karlenäs, 3–0 (65) Madelene Janogny.

Domare: Sara Wiinikka.

Publik: 541.

LAGET

Lina Lundkvist - Agnes Dahlström, Melisa Hasanbegovic, Marie Salander, Johanna Axfeldt – Armisa Kuc (74), Robyn Decker, Elizabeth Addo, Lara Ivanusa (61) – Tabitha Chawinga, Lova Lundin (61).

Ersättare: Elin Danielsson (61), Lovisa Lennartsson (61), Lee Winroth (74)

LÄS MER

För fler sportnyheter – följ oss DT Sport på Facebook här

Kapten Sundberg hälsar oss välkomna – nu sparkar vi igång KIK–bloggen!

Mer läsning

Annons