Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Björkgren summerar säsongen: "Godkänt med råge"

Kvarnsveden gick upp till Damallsvenskan i fjol och kryssade i årets sista match i lördags mot Djurgården på bortplan. Nu har det blivit dags för tränare Jonas Björkgren att summera säsongen.

Annons

Vi når Björkgren på telefon när de åker ut ur Stockholm med spelarbussen som tar riktning mot Kvarnsveden i Borlänge. Inledningsvis berättar tränaren om matchen mot Djurgården som slutade 2-2 efter en fartfylld tillställning på Stockholms stadion.

– Att få oavgjort mot ett Djurgården på bortplan 5 november är inte dåligt, det kan man inte säga, menar Jonas Björkgren när han tänker tillbaka på matchen.

Jonas Björkgren, KIK Kvarnsvedens IK

Och säsongen som helhet då? Kvarnsvedens tjejer slutar på nionde placering i tabellen ett år då målsättningen var att hålla sig kvar.

– Nionde plats i tabellen, totalt 23 poäng och det tio poäng ovanför strecket. Målet var att vi skulle ligga kvar och etablera oss, det målet har vi uppfyllt med råge, tycker Jonas Björkgren.

Vad är målet under 2017?

– Många hävdar att det är minst lika svårt år två så nu handlar det om att fortsätta kämpa men förhoppningen är att kunna göra det ännu lite bättre nästa år.

Mer läsning

Annons