Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brageprofiler gör upp omseriesegern

/
  • Topplag. Bäst när det gäller. Det hoppas förra Bragespelarna Seymhus Abic och Jörgen Sundström att Dalkurd ska vara när dalafyran drar i gång seriespelet. Duon har bland annat två tuffa duster att se fram emot då Tunabro ska besegras.
  • Topptrio. Vilken tränare som helst i länet lär vara avundsjuk på Tunabros startelva. Jimmy Rajala, Fredrik Bengtsson och Björn Karlsson utlovar unisont fortsatt bra inställning. ”När domaren blåser till spel kopplar vi på vinnarskallen, utlovar den före detta Bragetrion.

Annons

Elitsatsningein är dock över och nu ska de bara ha kul tillsammans i Tunabro. Och bland annat sätta käppar i hjulen för hårdsatsande Dalkurd.

I hårdsatsande Dalkurd hittar vi Seymhus Abic och Jörgen Sundström. Två exbrageiter som kan bli tungan på vågen och bidra till att Dalkurd snor hem tredje seriesegern på tre år.

- Dalkurd är tunga seriefavoriter. Men vi kommer att ta chansen om den finns, säger Jimmy Rajala klurigt.

Fredrik Bengtsson hade platsat i Brage även i år. Men han väljer istället kamratgänget, Tunabro.

- Det var skitkul i Brage i fjol, men nu har jag bara Tunabro i tankarna, säger Fredrik Bengtsson, innan han fortsätter:

- Jag hoppas på många mål i år.

Tror vi det, men Fredrik lär få konkurrens då Jimmy Rajala och sedan tidigare, exbrageiten Anders Löfling, återfinns i startelvan.

Björn Karlsson har gjort TIF:are av sig även han. Det verkar som - en gång biten, alltid biten.

- Jag hade svårt att sluta rakt av. Men nu känns det som sista anhalten, säger fjolårets lagkapten i Kvarnsveden, Björn Karlsson.

- Bengtsson gick till Tunabro. Sedan tidigare finns Löfling med och även Roland Berg knöt på sig dojorna igen. Rena gubbgänget det här men vi ser fram emot alla Borlängederbyn, utvecklar Karlsson.

I Dalkurd gör sig gubbar inget besvär dock. Här satsas det stenhårt. Det är nyförvärvet Jörgen Sundström medveten om.

- Jag vet att föreningen inte nöjer sig med division fyra. Känslan är att snacket är annorlunda i Tunabro, säger Jörgen Sundström och skrattar gott.

- Dalkurds satsning är mycket intressant. Jag har imponerats av bland annat lagets höga tempo, utvecklar han.

Du var skadedrabbad i Kvarnsveden i fjol. Vilken är din status nu?

- Allt väl. Jag hoppas kunna bidra med rutin och mål. Extra kul om man får sänka polarna i Tunabro, garvar Jörgen till svar.

Det var Seymhus Abic, 25, som övertalade Jörgen, 28, att satsa om i Dalkurd.

- Vi behövde en anfallare till. Kul att Jörgen nappade, säger Seymhus Abic och fortsätter:

- Vi har tränat bra och själv har jag aldrig känt mig så pigg under försäsongen som jag gör i år.

Pallar Dalkurd trycket? Eller blir det Tunabros suveräna rutin som fäller avgörandet? Svaret kommer i höst. Till dess har Borlängeborna många hyperintressanta Borlängderbyn att se fram emot i årets division fyra.

Mer läsning

Annons