Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brage vill järna ha Blom?

/

Annons

Brage leder division 2 Norra Sveland på 14 poäng, med tre poäng ned till andralaget Västerås IK. Men klubben vill förstärka laget i jakten på en division 1-plats nästa säsong.

- Vi tittar på flera spelare i Dalarna, och tillåter ekonomin värvningar, så kommer vi att knyta spelare till oss, tror jag, säger Thomas Nilsson i Brages sportkommitté.

Han bekräftar att Emil Blom är ett intressant namn för klubben. Bland annat såg han Dala-Järnas bortamöte med Kvarnsveden (0-0) för en vecka sedan.

- Jag har sett honom i ett par matcher, men vi vill så klart se honom träna med oss för att få en uppfattning om honom, säger Nilsson.

Brage har ännu inte tagit kontakt med Dala-Järna, för tillfället fyra i division 3 Södra Norrland, vad gäller Emil Blom.

Men anfallaren, som på fem matcher gjort tre mål och skapat intresse kring sig tack vare sin löpvilja och snabbhet, vet att han redan har ögonen på sig inför att transferfönstret öppnas den 1 juli.

- Jag har hört en del rykten och så, men inget konkret, säger Blom, som trots sin ålder hör till veteranerna i det unga Dala-Järna-laget.

- Min A-lagsdebut gjorde jag som 14-15-åring och eftersom vi tappat en del spelare och fått in nya inför den här säsongen får man nog räkna mig som en av spelarna med mest rutin. Jag trivs i min nya roll, att ta lite mer ansvar än tidigare. Nu har ju säsongen hittills dessutom gått riktigt bra för oss, trots att försäsongen, när vi inte kunde spela på gräs förrän i april, var katastrofal.

- Det finns ett enormt krigarhjärta i laget, inställningen hos alla är kanon, och jag trivs jättebra, säger Emil Blom.

Hur ser du på ett eventuellt klubbyte?

- Det har jag inte funderat på, faktiskt.

Mer läsning

Annons