Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brage räddade poäng i andra halvlek

Historien upprepar sig.
Brage är inte riktigt med i första halvlek - men i andra kvicknar Borlängelaget till.
– Riktigt nöjd är man när man vinner. Men man får vara realist och vi kommer tillbaka starkt i andra halvlek som sist mot Brommapojkarna, säger Örjan Glans efter 1-1 mot Ängelholm.

Annons

Det var skilda världar när Ängelholm gästade Domnarsvallen på onsdagskvällen. Bortalaget behövde tre poäng för att hänga på i toppstriden medan Brage var i behov av tre poäng för att inte dras in i bottenstriden. Båda lagen inledde trevande och inga riktigt heta målchanser skapades. Brage tog sedan över alltmer med kvarten spelad. Mycket av Brages anfallsspel kretsade kring Robbin Sellin som skapade en del oreda på Ängelholms vänsterkant.

Men istället var det gästerna som tog ledningen med halvtimmen spelad, just i den period som Brage börjat få ordning på spelet. Ängelholms Heidar Geir Juliusson fick bollen i straffområdet efter att ett inlägg svept förbi i Brages straffområde. Gerhard Andersson, som gjorde comeback i målet efter sin vadskada, var chanslös.

– Alltid tungt. Det kändes egentligen inte bra i början av matchen, deras högerkant gjorde det svårt för oss och vi behövde täppa till där. När vi har börjat etablera ett bra passningsspel åker vi på ett mål, säger tränaren Örjan Glans.

Efter målet möblerade Brage om i laget och flyttade ned Robbin Sellin på mittfältet för att stärka upp den lagdelen. Ett drag som tränarna Glans och Wålemark diskuterat redan innan målet.

– Vi tänkte på att ändra om på mitten innan men man får välja, det är värderingar hela tiden. Med facit i hand kan man alltid spekulera men vi valde att spela med två forwards från början för det har gett mest poäng tidigare, säger Jörgen Wålemark.

Efter ledningsmålet tog gästerna Ängelholm över spelet helt. Bragespelarna såg orörliga ut och hade svårt att etablera spel i sista tredjedelen.

Brage kom istället ut stark i andra halvlek, precis som senast mot Brommapojkarna. Och det var Dragan Kapcevic som drog i gång laget. Först var han framme på en hörna i 47:e minuten, sen fixade han också hörnan som gav Brages kvittering. Robbin Sellin fick drömträff med yttersidan och dunkade bollen upp i nättaket, efter att ha fått bollen i utkanten av straffområdet.

– Riktigt skön träff. Det var kul att göra mål på Vallen också, det var ett tag sen, kommenterade målskytten Sellin efter matchen.

I 68:e minuten hade Ängelholms målskytt Juliusson en boll i nätet, men den assisterande domaren viftade för offside.

Brage hade annars ett flera bra lägen att ta ledningen i andra halvlek. Dragan Kapcevic fick ett friläge med kvarten kvar, efter en snabb omställning. Kapcevic stördes dock lite i skottögonblicket och målvakten lyckades rädda ut bollen till hörna. Inbytte Martin Rosell hade en bra nick minuten efter som men Ängelholmskeepern Matt Pyzdrowski stod bra placerad. Ängelholm hade andra halvleks bästa chans att avgöra då inbytte Robin Staaf prickade stolpen på halvvolley.

Det var lite svajig fotboll mot slutet, vi går för det och Ängelholm går för det. I slutändan är vi nöjda med en poäng, Ängelholm är ett riktigt homogent och spelskickligt lag, säger Örjan Glans.

Annons