Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brage backade nästan en kvarts miljon

/
  • Skifte. Benny Astor tar emot ordförandeklubban från avgående Brageordföranden, Peter Evertsson.

Annons

Just förvärvet av Bragegården var det som avgående ordförande Peter Evertsson mindes bäst under sina sju år som Brageordförande.

- Att vi lyckades förvärva Bragegården var ett viktigt steg. Ett annat starkt minne var kvalsegern över Jönköping Södra 2003, då vi gick upp i Superettan, minns Peter Evertsson.

- Att vi ramlade ur Superettan, trots att vi hade ett bra lag. Konkurshotet i samband med skatteskulden var också tungt att hantera.

Brages årsresultat 2006 visar ett minus på 229 125 kronor.

Det betyder ett samlat negativt eget kapital på cirka 380 000 kronor.

- Fjolårets förlustresultat beror på ökade fotbollskostnader. Efter att budgeten var lagd beslutade styrelsen om en utökad talangutveckling. Merkostnader som i huvudsak kan härröras till fjolårets pojkallsvenska satsning är huvudanledningen till minusresultatet, förklarade Evertsson.

Benny Astor har varit verksam som föreningens sponsorsäljare. I fjol drog Brage in cirka 2,5 miljoner kronor i sponsorbidrag. Tidningen passade tillfället att känna nye ordförande på pulsen om han tänker fortsätta ragga sponsorer.

- Jag tror nog att våra sponsorer uppskattar om Brages ordförande kommer på besök. Jag tänker fortsätta ragga sponsorer så länge vår styrelse inte har en annan mening, sa Benny Astor.

Positivt är att koncernen Brages balansräkning visar att eget kapital för 2006 som uppgår till 3,7 miljoner kronor. Vilket dock är en minskning med 300 000 kronor jämfört med 2005.

Mötesdeltagarna informerades även om den tillsatta Arenagruppens spännande utvecklingsplaner på och runt Domnarvsvallen. I dag finns det skisser framtagna för en konstgräsplan, teknikhall och 14 ungdomslägenheter.

- Om några månader ska det här vara mer än bara en idé, lovade arenagruppens ordförande, Olle Rigborn.

Mer läsning

Annons