Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utspelet från Dalkurds förre vd: "Malmös fans är outbildade bönder/rasister"

Dalkurds förre vd Cego Heskali kallade Malmö FF:s supportrar "outbildade bönder/rasister".
– Jag slängde bara ut en känga till de som twittrar rasistiska kommentarer om vår klubb, säger han till Fotbollskanalen.
Nu går klubben själva ut och tar avstånd från uttalandet.

Annons
Dalkurds förre vd Cego Heskali (lilla bilden) hånade Malmö FF:s supportrar. Bild: TT Nyhetsbyrån/Twitter.

Det var under lördagen som Cego Heskali, tidigare vd i Dalkurd, twittrade om Malmö FF:s supportrar. Inlägget har senare raderats, men löd såhär:

"Fotboll drar till sig mest arbetare. Arbetarklass och därmed också lägre utbildning. En grupp där SD hämtar många av sina väljare. SD är populära i Skåne. Slutsats: Malmö FF:s supportrar är outbildade bönder/rasister som är rädda för förändring. Svensk fotboll ska förbli svenskt”.

När Fotbollskanalen ringer upp Heskali förklarar han att han lämnade sitt uppdrag i Dalkurd kort efter att klubben säkrat avancemanget till allsvenskan den 28 oktober.

Han säger också att Dalkurd har fått utstå rasism, och att det var därför han gick till motattack.

– Under säsongen kunde jag hålla mig i styr från alla rasistiska kommentarer gentemot vår klubb. Nu när jag inte är vd längre kan jag yttre mig som jag vill, säger Cego Heskali till Fotbollskanalen.

På frågan vad han menade med inlägget svarar Heskali:

– Det får tolkas som den vill. Jag slängde bara ut en känga till de som twittrar rasistiska kommentarer om vår klubb. Mer än så är det inte. Jag kände mig uttråkad och gjorde det.

Heskali om varför han valde att ta bort inlägget:

– Det finns många hederliga Malmö FF-supportrar som läser och svarar på det. Det är inte riktat till dem utan det var till ”trollen” den var riktad. Sedan kom alla de goda supportrarna, som är riktiga supportrar till Malmö FF, och svarade på det. Då vill man inte diskutera med dem för det var inte riktat mot just dem. Det var därför jag tog bort den. Jag kände att det var riktat mot fel personer, säger han till Fotbollskanalen.

Dalkurd gick under söndagen ut med ett uttalande på sin hemsida där de tar avstånd ifrån Heskalis inlägg.

"Dalkurd FF vill vara tydliga med att vi inte står bakom uttalandet som vår tidigare VD har gjort. Detta uttalande är något som har gjorts i egenskap av privatperson och är inget som Dalkurd FF delar. Vi är en förening som står för respekt, mångfald och allas lika värde. Malmö har en supporterkultur som är en förebild för Fotbollssverige", skriver klubben.

MER OM DALKURD

Dalkurd rasar mot Brages förslag att ta över ungdomsakademien: "Mest patetiska jag läst"

► (+) Bågefeldt: ”Här finns inga vinnare”

► (+) Dalkurds flyttfråga över – Brossberg beklagar och blickar framåt: "Nu kan vi lägga krut på annat"

► (+) Dalkurd lovar ungdomssatsning – ordföranden efter flyttbeslutet: "Hade blivit ett nytt Islingby här"

► (+) Dalkurd har röstat ja till flytt – lagkaptenen Rawez Lawan: "Ganska skönt att det är över"

Mer läsning

Annons