Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uppsala kommuns nya besked – Dalkurd stoppas från Studenternas även 2019

Dalkurds tanke var att flytta in på Studenternas i Uppsala 2019.
Nu stoppas de av Uppsala kommun från inflytt nästa år.
– Under byggperioden klarar vi av att hantera ett elitlag på Studenternas och det laget är Sirius, säger fritidschefen Josefine Åhrman till UNT.

Annons
Domnarsvallen är ett minne blott för Dalkurd, som även får vänta på inflytt på Studenternas.

Den kommande säsongen kommer Dalkurd spela sina hemmamatcher på Gavlevallen under tiden som Studenternas i Uppsala byggs om.

Klubbens tidigare tanke har varit att kunna flytta in på arenan i Uppsala under 2019 efter att det första året av ombyggnationen klarats av.

Nu blir inte heller det fallet för den allsvenska nykomlingen efter beslut i Uppsala kommun.

– Under byggperioden klarar vi av att hantera ett elitlag på Studenternas och det laget är Sirius. Anledningen till detta är att projektet ska kunna hålla både tidplan och budget. Varje match som spelas på Studenternas under byggskedet kräver både planering och omställning på arenan, säger fritidschefen Josefine Åhrman till UN T.

Hade det bara handlat om ett byte av underlag, där en ny konstgräsmatta kommer finnas på plats på Studenternas till säsongen 2019, hade Dalkurd kunnat flytta in som tänkt.

Men så är det alltså inte.

– Bygget är mer än en matta. 2019 är byggets mest kritiska år. Att över huvud taget ha ett lag spelandes på arenan kommer vara utmanande. Det är därför det endast kommer vara Sirius som spelar under byggperioden, säger Josefine Åhrman.

Dalkurds nye vd, Mikael Ahlerup, är fåordig i ärendet innan klubben hunnit diskutera frågan.

– Inga kommentarer kring det i dag, säger till FotbollDirekt.se

På söndag möts Dalkurd FF och Gefle IF, i Gävle, i den tredje omgången av Svenska Cupen i vad som är Dalkurds första hemmamatch på Gavlevallen. Inget av lagen har någon chans att gå vidare ifrån gruppen, efter att ha förlorat mot Malmö FF och Brommapojkarna i de två inledande matcherna.

Mer läsning

Annons