Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Miljardären stoppar investeringarna i Dalkurd: "Är slöseri med pengar och tid"

Miljardären Kawa Junad har skjutit in miljoner i Dalkurd.
Nu är det stopp.
Han är starkt kritisk mot styrelsen och tänker inte investera en krona i klubben så länge Ramazan Kizil är ordförande, avslöjar han för Sportbladet.
– Det är slöseri med pengar och tid, säger han till Sportbladet.

Annons
Miljardären och investeraren Kawa Junad är starkt kritisk mot Ramazan Kizil (bilden).

Läs också: (+) Uppgifter: Dalkurds vd lämnar föreningen – kommer inte överens med Ramazan Kizil

Stormen i Dalkurd fortsätter. Tränaren Azrudin Valentic fick lämna sin tränarpost och strax därpå rapporterade Expressen att vd:n Mikael Ahlerup också kommer lämna klubben.

I nästa steg av Sportbladets publiceringar kring Dalkurd berättar investeraren Kawa Junad att det är stopp med hans investeringar i klubben.

Han har tidigare varit kritisk mot klubbens grad av professionalitet och att de skulle "sluta drivas som ett familjeföretag". Den kritiken kvarstår.

– Mikael (Ahlerup) tog på sig ansvaret för allt när det gick dåligt. Han började inse att vi behövde förändringar. Han ville lösa hela situationen, inte bara en del av det, och därför ville vi ha en bättre sportchef som skulle kunna rekrytera bättre spelare och en stor tränare. Men återigen gick Ramazan in och sa nej. Han skickade ett mejl som insisterade att detinte skulle hända. Istället försvarade han sportchefen som är en del av familjen, hans egen son, och ignorerade vd:s förfrågan, berättar Kawa Junad för Sportbladet.

För tidningen berättar han att han stoppar alla investeringar i klubben så länge Ramazan Kizil är ordförande. Om han lämnar posten kan Junad tänka sig att sponsra dem igen.

Junad ville se en ny sportchef innan han kunde tänka sig investera i spelartruppen för att rädda det allsvenska kontraktet, berättar han också för Sportbladet.

– Vi har ingenting att säga så länge vi inte kommit ut med något pressmeddelande, säger Adil Kizil till Sportbladet.

Junad säger att han godkänt Ahlerups avskedsansökan, men de uppgifterna vill Dalkurd heller inte kommentera.

Läs också: (+) Så blev Dalkurds nya verklighet – Adil Kizil om månaderna som höll på att knäcka honom: "Den tuffaste tiden som jag har haft"

Mer läsning

Annons