Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mannen bakom Dalkurds succé talar ut: "Du kan varken köpa framgång eller kärlek"

Dalkurds miljardman, Kawa Junad tänker sätta föreningen på världskartan. Samtidigt väljer han att poängtera att titlar och framgång inte kan köpas för pengar.
– Vi vill inte göra det på det sättet. Vi vill att folk här ska älska oss, och du köper varken framgång eller kärlek. Du skapar det, säger han till Sportbladet.

Annons

Det är i en lång intervju med Sportbladets Erik Niva som Kawa Junad öppnar upp sig för första gången. Han berättar att man kan köpa till sig framgångar – om man vill. Samtidigt pekar han på att det inte det han vill göra. Hans klubb har valt den tålmodiga och strävsamma väg mot toppen.

– Det hade varit enkelt att vinna ligan redan nästa år. Jag behöver bara titta på de andra klubbarnas budget så att vi kan lägga oss långt över det. Men vi vill inte göra det på det sättet. Vi vill att folk här ska älska oss, och du köper varken framgång eller kärlek. Du skapar det, säger han.

Foto: Ulf Palm / TT

På frågan om hur mycket han har investerat i Dalkurd hittills säger han så där:

– Ärligt talat är det inte mycket. Det har mest handlat om att få driften av klubben att fungera, och det är inte dyrt i Sverige. Jag tror inte att det är mer än fem miljoner euro. Inte mycket, säger Kawa Junad till Sportbladet.

Läs också: Dalkurd förstärker – anställer ny vd: "Spännande utmaning"

Första kontakten mellan honom och klubben togs 2015, då hans bror frågade honom om han visste vilka Dalkurd var. Då började han titta på Youtube, läste på Wikipedia och blev jätteimponerad. Då tog han beslutet att börja investera i föreningen.

Kawa Junad har satt tydliga mål som både han och föreningen ska uppnå inom det närmaste framtiden. Det främsta är att göra Dalkurd till en svensk klubb. Han vill bland annat bidra till svensk fotboll, bygga en infrastruktur som kan hjälpa till och producera spelare till det svenska landslaget.

– Jag vill att svenskar ska hålla på Dalkurd, och att vi ska kunna bidra till svensk fotboll. Skapa akademier som sträcker sig över flera länder, höja rankningspoängen för den svenska ligan, producera spelare till det svenska landslaget. Det kommer inte att hända de närmaste två, tre åren – men det kommer att hända. Och det är en stor del av det vi vill göra, säger han.

Läs också:

Dalkurd värvar anfallstalang från schweiziska ligan

Sportens avslöjande bekräftat: Ayaz klar för Dalkurd

Mer läsning

Annons