Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dalkurdkaptenen oförstående till Sirius kritik mot stadsbytet: "Förändringar skrämmer människor"

Uppsalalaget Sirius tog emot Dalkurds flytt till staden med allt annat än öppna armar.
Tränaren Kim Bergstrand ville till och med lägga av – något som Dalkurds kapten Rawez Lawan inte förstår.
– Vi är konkurrenter på planen, men utanför är det inget snack om att vi ska samarbeta, säger han i Olof Lundhs podcast.

Annons
Rawez Lawan är oförstående till Sirius kritik.

Dalkurd har genomfört flytten till Uppsala, även om de till en början spelar allsvensk fotboll i Gävle.

I Olof Lundhs podcast berättar kaptenen Rawez Lawan om hur flytten har gått.

– Hittills har det funkat ganska bra. Det enda vi ville var att ha en möjlighet att utvecklas som förening. Jag tror inte att vi kunde överleva i Borlänge. Så anledningen till att vi flyttade var att vi här har en möjlighet att nå vår fulla potential. Hittills har det gått jättebra. En store eloge till mina lagkamrater, de har inte klagat en enda gång på våra förutsättningar, var vi byter om eller tränar. Vi har inte en riktig bas ännu. Hittills har det gått bra och jag hoppas att det ska bli bättre och bättre, säger han i podden.

Stadsbytet var det andra i sitt slag, efter AFC:s omtalade flytt till Eskilstuna. Sirius tränare Kim Bergstrand tog inte emot det med värme, när UNT intervjuade honom.

– Jag har lust att lägga av. Jag är riktigt less. Det här är den absolut värsta dagen för mig i Sirius. Det här har tagit så mycket energi av Sirius så det finns inte, sa han till tidningen.

Det citatet nådde Rawez Lawan.

– Jag tänker tvärtemot. Man ska se fram emot det här. Vi ska göra Uppsala till en bättre stad. De har sina anhängare, och jag lovar att vi kommer nå ut till de som de inte når ut till. Så simpelt är det. Innanför de vita linjerna ska det vara rivalitet, inget snack om saken, men utanför kan vi bygga Uppsala och Sverige. Det är så mycket annat som drar ner det. Det här är värsta chansen. Men samtidigt skrämmer förändringar människor. Men jag tänker bara på signalerna han sänder till Sirius spelare. Vad händer när de får en riktig motgång?

LÄS OCKSÅ

Dalkurds skyttekung klar för Bragekonkurrent

Dalkurd förstärker – anställer ny vd: "Spännande utmaning"

Dalkurd värvar anfallstalang från schweiziska ligan

Mer läsning

Annons