Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dalkurd tvingas böta efter politiska flaggor: "Kommer att överklaga"

Dalkurd straffas av disciplinnämnden för att det vid flera tillfällen dykt upp flaggor med politiska budskap på deras läktare.
Nu straffas de.
– Vi kommer att överklaga. Vi gör vad vi kan men det får vi inget gehör för, säger vd:n Mikael Ahlerup till Fotbollskanalen.

Annons

Läs också: (+) Orken tröt när Dalkurd förlorade mot Kalmar efter dramatik: ”Var extremt varmt”

Dalkurd bestraffas för politiska flaggor på läktaren, men inte för dessa; den kurdiska och den svenska.

25 000 kronor. Det blir prislappen för Dalkurd efter att supportrar hållit upp en PKK-flagga (Kurdistans arbetarparti) och en med ett foto av en fängslad tidigare ledare för PKK, Abdullah Öcalan, och texten "Freedom för Öcalan", på läktaren vid två bortamöten i april.

Dalkurd har straffats för politiska budskap tidigare och därför blir det nu ett högre belopp än i höstas, då de tvingades betala 10 000 kronor.

Det råder förbud mot politiska budskap på svenska läktare.

Vd:n Mikael Ahlerup är frustrerad över att det är de som bötfälls när andra föreningar ansvarat för visitationen.

– Vi gör vad vi kan men samtidigt så tycker vi att det får vi inget gehör för av nämnden, så därför kommer vi att överklaga, säger han till Fotbollskanalen och nämner också bengalfrågan, där han tycker att klubbarna får mer gehör.

– Vi tycker att vi i sak har presenterat allt arbete vi gör för att minimera och motverka det här. Och det är samma sak som de stora klubbarna gör i frågan kring bengaler.

Han menar att Dalkurd kommer överklaga, men på SvFF står man fast besluten:

– Har supportrar framfört politiska budskap, ja då ska föreningen bestraffas, vilket kan vara genom tillrättavisning eller böter, säger Kerstin Elserth, ordförande i disciplinnämnden, till Fotbollskanalen.

Läs också: Tung dag för Dalkurd – förlust och skada

Mer läsning

Annons