Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bekräftat: Dalkurd flyttar till Uppsala: "Tydligt att laget inte är önskvärt i Borlänge"

Artikel 6 av 32
Dalkurds flytt
Visa alla artiklar

Turerna har varit många – men nu är det helt klart.
Precis som Sporten avslöjade i går flyttar Dalkurd sin verksamhet till Uppsala, vilket SVT Nyheter Dalarna var först med att få bekräftat.
– Vi har byggt upp vår verksamhet här i Borlänge. Rent känslomässigt är det tråkigt, säger tränaren Andreas Brännström till SVT.

Annons

TV: Se Sportens avslöjande från i går i spelaren nedan.

Sporten var i går först med att avslöja att Dalkurd har bestämt sig för att flytta verksamheten till Uppsala. SVT Nyheter Dalarna kunde i dag bekräfta nyheten om att det nu är helt klart. Kort därefter har även klubben gått ut med nyheten på sin officiella hemsida.

Enligt tränaren Andreas Brännström är orsaken till flytten ett bråk mellan styrelsen i Dalkurd och Borlänge kommun. Han, och resten av laget, har nyligen fått reda på beskedet.

– Vi har inte hunnit tänka så mycket på det. Spelarna tycker så klart att det tråkigt, det här är deras hemmaplan, säger Brännström till SVT.

► Läs också: Lokala föreningar i Västerås ska få tycka till om Dalkurd: "Finns fördelar och avigsidor"

Han menar också att det är tydligt att "laget inte är önskvärt i Borlänge" och att det därför är omöjligt att stanna kvar.

– Det känns konstigt för oss också, det är en tråkig situation – men nu får vi fokusera på att bjuda på bra elitfotboll, säger han.

Dalkurd skriver på sin hemsida att föreningen i olika omgångar har försökt utveckla en dialog med kommunen, men att de hela tiden har känt sig motarbetade.

► Läs också: Uppgifter: Så här mycket kräver Dalkurd för succétränaren

"Dalkurd FF har in i det sista försökt skapa förutsättningar för en god dialog med syftet att hitta lösningar, men utan intresse från Borlänge kommun", skriver klubben.

Även om föreningens hemvist från och med i januari 2018 blir i Uppsala kommer klubbens ungdomsverksamhet att vara kvar i Borlänge. Dock inte i samma form som tidigare.

"Dalkurd FF kommer även fortsättningsvis ekonomiskt bidra till att skapa förutsättningar för att ungdomar ska spela fotboll i Borlänge", skriver klubben.

Var laget kommer att spela sina matcher nästa säsong är dock inte bestämt, även om verksamheten kommer att bedrivas i Uppsala. Dalkurd hoppas att spela i Västerås, och ett besked väntas komma från staden i slutet av den här månaden.

MER LÄSNING

► För Plus-kunder: Bågefeldt: "Kan vara en försmak av framtidens stormöten i svensk fotboll"

► För Plus-kunder: Graham Potter om det speciella mötet med Dalkurd: "De kommer bli en positiv överraskning"

► Läs också: Avslöjar: Dalkurd flyttar till Uppsala – spelartruppen informerad

Alla artiklar i
Dalkurds flytt