Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åkervalls nya smäll

/

Nytt år – ny skada.
Även 2014 har börjat illa för Daniel Åkervall.
Nu har anfallaren och Brage kommit överens om ett matchbaserat avtal.
– Brage kan inte slänga ut en massa pengar på mig om inte jag kan spela, det är ju givet, säger 31-åringen.

Annons

Trots tre års skadeelände kom IK Brage och Daniel Åkervall i januari överens om ett nytt kontrakt.

En klausul gjorde dock att klubben hade möjlighet att bryta det i ett inledande skede, som en säkerhet, med tanke på skadehistoriken.

Nu går Daniel Åkervall skadad igen, och har så gjort sedan början av februari.

Ännu har han inte medverkat i någon träningsmatch.

– Det small till i hälen och sedan dess har jag haft ont i hälsenan när jag är aktiv. Det är vadmuskelns fäste i hälen som åkt på någon snyting. En segdragen historia, som jag inte riktigt fått ordning på än, även om det har gått framåt, berättar Åkervall.

Givetvis inte den start på säsongen som Åkervall önskat, och samtalen med klubben har sedan dess varit många, berättar han.

Trots skadan är det dock inte aktuellt att bryta kontraktet. I stället har man kommit fram till en överenskommelse där Åkervall får betalt baserat på hur mycket han kan spela.

– Brage kan inte slänga ut en massa pengar på mig om inte jag kan spela, det är ju givet. Sedan är det kul att de vill ha mig här om jag kan spela.

– Jag är angelägen om att bli frisk och de vill att jag ska spela om jag är frisk. Sedan får vi se om det blir noll, tio eller tjugo matcher. Vi har kommit fram till en lösning som gynnar båda parter i det här läget. Det är ju ett läge som inte gynnar någon egentligen, men vi har hittat en väg att gå för att båda ska blir gynnade på något sätt.

När är du tillbaka?

– Tidsmässigt så vet jag inte riktigt faktiskt. Jag var inne och gjorde ett ultraljud på hälsenan och då fick jag prognosen fyra till sex veckor. Nu har det snart gått tre, så jag hoppas att det ska släppa så småningom.

– Det har varit väldigt surt, i och med att det tagit ett tag utan att det gått över nu. Men över ska det gå.

För tillfället är det mestadels träning på motionscykel som gäller för anfallaren, då han inte kan springa över huvud taget.

– Målet just nu är givetvis att bli bättre från skadan. Men eftersom jag inte har någon tidsplan på det just nu är det att försöka tappa ett antal kilon, så att man kan hålla sig hel.

Vad betyder det här för din säsong?

– Man kommer ju inte att vara på topp när man ska vara på topp, det är ju givet. Det beror lite på hur lång tid jag får dras med det här.

Annons