Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förvaltningen står för de tuffa åtgärderna

Ansvarige förvaltningschefen står för de personalförändringar som gjorts.
– Aldrig roligt att folk blir sårade. Men nu är det mycket bättre, säger han.

Förra året inledde landstinget flera arbetsmiljöutredningar sedan ansvariga fått signaler om att personal inte mådde bra inom landstingsservice.

– Jag vill inte gå in på vilka personliga orsaker det var, men organisationen mådde helt enkelt inte bra. Utifrån det inledde vi ett arbete som pekade på var problemen låg, säger förvaltningschef Anders Roos.

Resultatet blev omplaceringar, avstängningar och avsked.

– Vi vidtog de åtgärder vi ansåg vara nödvändiga. Det här var inget vi tyckte var kul. Nu är arbetssituationen mycket bättre. Senast i veckan fick jag reaktioner om det från personal, säger Roos.

Ännu återstår utslaget av den anmälan facket Vision gjort till arbetsmiljöverket. Samtidigt slutade diskussionerna med facket om en uppsägning i oenighet i veckan som var.

– Vi är inte överrens, men vi står för vad vi gjort. Jag är inte orolig för vad arbetsmiljöverket kommer säga. Jag är heller inte oroad över vad oenigheten med Vision kommer leda till, om det nu blir centrala förhandlingar eller inte. Jag är helt övertygad om att vi gjorde rätt. Tyvärr har folk på vägen naturligtvis blivit sårade. Det beklagar vi. Vi har varit öppna i denna process - mot facken och mot de berörda, säger Anders Roos.