Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fortsatta live-streamade gudstjänster i Mockfjärds Missionskyrka

De live-streamade gudstjänsterna i Mockfjärds Missionskyrka fortsätter varannan söndag. De är direktsända men kan även ses i efterhand.

Lördagen före 1:a advent hölls den traditionella sångkvällen ”Toner i advent” då man sjöng in advent framför datorskärmarna. Johannes Elnefred från Borlänge sjöng och spelade piano/orgel. Sonen Knut spelade några stycken på klarinett. Anna-Lena Elfsberg hade en adventsandakt.

Ett par som återkommer regelbundet med predikan och vacker sång är Stefan och Solrun Samuelsson.

Söndagen före jul var det en jul- och missionsgudstjänst då pastor Rune Andreasson, nu som missionsambassadör, informerade om Equmeniakyrkans internationella mission. Rune Andreasson hade även andakt om missionen som vårt gemensamma ansvar.

På nyårsafton hölls en nyårsbön. Märta Östling sjöng, med ackompanjemang av Anna-Lena Elfsberg, svenska texten av sången ”Hallelujah” av Leonard Cohen. Märta spelade även ”Visa från Venjan” på sin fiol och med Anna-Lena Elfsberg vid orgeln. Ingrid Sammils läste några dikter om nyår skrivna av Olle Munther och Pär Johannes.

Kristen Gemenskap fortsätter att livesända gudstjänsterna från Missionskyrkan som följs av ett stort antal personer vid varje sändningstillfälle.

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med DT Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel