Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fortsatt väntan för Inter

Annons

Det blev ingen guldfest för Zlatan Ibrahimovic och hans Inter. Serieledarna förlorade med 1_3 mot tvåan Roma och får därmed vänta ytterligare på att säkra seriesegern.

Även Lyon _ med Kim Källström _ får vänta med att fira guldet.

Det var Inters första ligaförlust för säsongen _ till råga av allt på hemmaplan i ett läge då laget hade chansen att säkra titeln.

Att Inter kommer att vinna den italienska ligan råder det dock inget större tvivel om, även om Roma i och med segern fortfarande har en teoretisk chans att komma i kapp.

Det var ligatvåan Roma som inledde klart bäst. Inte minst Christian Wilhelmsson var på spelhumör med flera vassa inlägg från högerkanten.

Strax före paus kom också ledningsmålet, sedan Christian Chivu givit Simone Perrotta öppet mål.

Men Inter blir sällan utan mål på hemmaarenan San Siro. Kvitteringen kom i den 52:a minuten, sedan domaren gått på en solklar filmning av brasilianen Adriano. Marco Materazzi satte den efterföljande straffen hårt och säkert till vänster om Doni i Romamålet.

Därefter spelade Inter ut hela sitt register och kom allt närmare ett segermål. I stället slog Roma till två gånger i slutminuterna. Målkungen Francesco Totti slog en frispark via muren i mål. På tilläggstid satte Marco Cassetti 3_1 och sköt därmed definitivt upp Inters guldfest.

Men Inters ledning är fortfarande betryggande. Laget leder med 13 poäng med sex matcher kvar. Det ska med andra ord mycket till för att Zlatan Ibrahimovic ska missa sitt första godkända ligaguld i Italien. Han vann visserligen två med Juventus, men klubben fråntogs ligasegrarna 2005 och 2006 efter korruptionsskandalen som nystades upp förra året.

Även Lyon får vänta på guldfesten. Laget hade liksom Inter chansen att säkra seriesegern, men fick bara 0_0 hemma mot Rennes.

Tvåan Toulouse har därmed kvar chansen _ men den är minst sagt teoretisk. Lyons försprång är hela 18 poäng när bara sex matcher återstår och är därmed snubblande nära den sjätte raka titeln.

För att Toulouse och Johan Elmander ska vinna ligan måste laget vinna samtliga matcher _ med stora siffror _ samtidigt som Lyon förlorar återstående matcher.

TT

Mer läsning

Annons