Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fortsatt trögt för Ekström

Det fortsätter att gå trögt för Mattias Ekström i DTM. I söndagens deltävling i tyska Norisring slutade han sjua, efter att startat som fyra. Och i mästerskapssammandraget tappade han återigen till topplatserna i DTM.

Annons

– Att starta som fyra är bra, men långt ifrån något jag är nöjd med, var Mattias Ekströms kommentar på DTM:s hemsida inför sin startposition som fyra i söndagens DTM-race på tyska Norisring.

Och svenske Ekström var tidigt med och konkurrerade om topplatserna i loppet. Att nå någon av pallplatserna kändes som det fanns goda chanser till.

Men efter två täta depåstopp i slutet av loppet, rasade Ekström till en sjunde plats. Och efter 65 varv av de 82, stoppades loppet på grund av det regn som vräkte ner. Då ledde Bruno Spengler i sin Mercedes, vilket medförde att Spengler från Kanada tillskrevs segern. Mattias blev kvar på sin sjunde plats och fick därmed två nya poäng.

I DTM-mästerskapet tappade Mattias återigen till topplatserna. Nu är han sjua och har 28 poäng upp till nya ledaren Spengler. Audiföraren Tomczyk är tvåa med 36 poäng.