Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fortsatt satsning på unga

I går blev det klart att Axel Jansson och Jonas Pettersson, båda 17 år, tar plats i Falu BS a-lag.
Därmed fortsätter klubben sin unga satsning.
– Det är bra att få in så många som möjligt från sina egna led när pengar inte finns till att värva spelare, kommenterar BS-tränaren Ola Grönberg.

Mittfältaren Axel Jansson och försvararen Jonas Pettersson har redan tidigare spelat försäsongsmatcher med Falu BS. Sedan i går är duon permanenta i a-laget inför seriepremiären den 2 november, hemma mot Katrineholm.

– Det är två ungdomar som har framtiden för sig. Det finns stor potential hos båda, säger Ola Grönberg.

Anders Pehrson, klubbens sportsligt ansvarige, om tillskotten i truppen:

– Jag ska prata med båda i nästa vecka om hur de ser på framtiden med Falu BS och jag har en förhoppning om att erbjuda ganska långa kontrakt.

Ola Grönberg har länge efterlyst spelare över 30 år med elitserierutin.

– Erfarenhet kostar, så är det. Då är det bra att plocka in spelare från egna led. Men vi får se om det dyker upp någon under säsongen, säger BS-tränaren.

Nu befinner sig Falu BS i Örebro för att spela Quality Hotel cup. Klubben har dragits med sjukdomar de senaste veckorna. Dessutom är Markus Söderlund och Jesper Jakobsson fotskadade.

– Det är ingen fara för seriestarten, men vi tycker inte det är läge att chansa även om de är med här nere, säger Anders Pehrson.

Falun inledde cupen mot Jönköping, en match som började klockan 23.00 i går kväll. Den var inte färdigspelad vid tidningens pressläggning.