Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fortsatt satsning i Smedjebacken – men tveksamt i Ludvika

Framtiden för nattklubben Solo är synnerligen osäker, efter stundande stängning i Grands lokaler.
Detsamma gäller Underbar, som finns i anslutning till Solo.
Däremot aviserar entreprenörerna Magnus Granberg och Jimmy Strand en fortsatt sommarsatsning på Hamnkrogen i Smedjebacken.

– Det är oklart vad som ska hända med Solo. Vi söker alternativ för att kunna fortsätta på något sätt någonstans, för det saknas ju annars ett riktigt uteställe för unga i Ludvika, säger Magnus Granberg.

Samtidigt har det varit tufft ekonomiskt att driva verksamheten i nuvarande stora lokaler.

– Mentaliteten när det gäller att gå ut har ändrats genom åren, så med en så stor lokal som nu har det visat sig svårt att fortsätta.

Magnus Granberg menar ändå att visa av deras konceptarrangemang fortfarande lockar gäster, så han utesluter inte en fortsättning i någon form.

Men på juldagen hålls nu sista Soloarrangemanget vid Storgatan och redan 24 november blir det loppis i lokalen, där kuriosa från mängder av år som nattklubb i olika regier ska säljas ut.

– Det finns ganska många roliga saker som säljs på loppisen, från tidigt 1980-tal och så där.

Än är det inte klart om Granberg och Strand fortsätter med Underbar i samma fastighet.

– Det har varit en uppskattad lokal för blandade åldrar. Hur det blir med Underbar beror väl lite på vad hyresvärden vill.

Däremot kan Magnus Granberg redan nu utlova en satsning på ännu en sommar med drift av Hamnkrogen i Smedjebacken.

– Ja, där kör vi vidare. Den verksamheten är lite mer lätthanterad än Solo, men det finns en del vi vill rätta till för att nästa säsong med Hamnkrogen ska bli bättre. Mer lokal mat kan det bli, till exempel.

Nämnas kan att Granbergs och Strands verksamhet i Ludvika och Smedjebacken bedrivs utan fastanställda, men med cirka 40 personer på lönelistan.