Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fortsatt hopp om nya butiker på Lyviksberget

Kommunens avtal med Gotska Fastighets AB, som har uppdraget att utveckla Lyviksbergets handel, löpte ut i somras.
Samarbetet fortsätter ändå, och om två veckor kommer representanter för fastighetsutvecklingsbolaget till Ludvika för att diskutera nuläget.

– Vi håller fortfarande på och det är den kommentaren jag kan ge nu, säger kommunens näringslivschef Lars-Åke Josefsson något hemlighetsfullt.

Gotska fick uppdraget i juni 2010, men så här långt har man inte lyckats skriva kontrakt med några butikskedjor.

Planen är sedan tidigare två nya huskroppar med sex–sju nya butiker, placerade rakt över vägen sett från de fem butiker som öppnades 2008.

Marken är förberedd för ett bygge, men för att ett sådant ska starta krävs alltså att ett par butikskedjor bestämmer sig för att etablera sig på platsen.

Håkan Olsson, ansvarig för Gotskas engagemang i Ludvika, vill trots den bevisat svåra utmaningen inte se projektet förlorat.

– Vi ser positivt på det, annars hade vi inte hållit på de här åren.

Hur ser ni på Lyviksbergets framtid?

– Vi anser att det är ett bra område och tror att det kommer att komma upp mer handel där så småningom.

Är det några butikskedjor som har visat intresse?

– Inget är klart på något sätt. Det handlar mycket om tajming och konjunktur. Om två veckor gör vi en avstämning med kommunen för att se hur, och om, vi går vidare.