Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fortsatt hightech-våg i Företagshuset

För tre år sedan utsågs Research Electronics AB till årets företagare i Leksand och i Dalarna. Sedan dess har segertåget fortsatt för företaget i Företagshuset.
– Vi har stabil ekonomi och bra orderingång, säger företagets vd, Sven-Åke Eriksson.

– Det har gått ekonomiskt bra de senaste tio åren. Vi känner oss rustade om den ekonomiska krisen skulle slå till ute i världen.

Det var alltså på hösten för tre år sedan utmärkelserna kom slag i slag för Siljansnäsföretaget med inriktningen skräddarsydda elektroniksystem. Utmärkelserna Årets företagare i Leksand och Dalarna smällde givetvis högt. I riksfinalen blev det dock respass av vinnaren, veterinären och vd:n för Hallands djursjukhus, Marjaana Alaviuhkola.

Sven-Åke Eriksson menar att den fina utvecklingen för företaget har fortsatt. Tio anställda har blivit 14, varav tre senaste året, och årsomsättningen har ökat från tio till tolv miljoner bara de senaste 2-3 åren.

Blir det fler nyanställningar?

– Det kan man bara sia om. För att möta en stor produktion måste man ha personal och lokaler. Vi törs anställa trots att det kostar pengar.

Sven-Åke Eriksson är engagerad och entusiastisk. Personalen har handplockats. Själv är han civilingenjör i teknisk fysik, han har doktorsgrad och är ansedd i forskarvärlden. Han visar stolt upp studiomikrofonen som levererar det perfekta ljudet, vidare förstärkaren till elgitarrer med klockrent ljud som gitarrister bara drömt om. En annan framgång för Research Electronics är framtagen specialelektronik för hissar.

Det tycks inte finnas några begränsningar för Sven-Åke Eriksson och hans medarbetare, och det är klart att han som Siljansnäsbo värnar om bygden. Av 14 anställda kommer tio från Siljansnäs. Fyra tillhör för övrigt familjen Eriksson, Sven-Åke och hans bror Hans samt systrarna Kerstin och Carina.

– Det har bara rullat på, summerar en nöjd Sven-Åke Eriksson.

Så länge Sverige och världen utvecklas står Research Elektronics till förfogande med kompetens som kan utveckla elektroniska grejer som inte finns på marknaden.