Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Försvunne skoterföraren i Säter anträffad vid liv – hittades i djup snö

Den 31-årige man på skoter som varit försvunnen sitt hem i Säter sedan 11-tiden på söndagen har nu anträffats vid liv efter en stor sökinsats. Mannen var nedkyld men vid medvetande när han hittades i djup snö.

Läs också [+]: Skoterförare sluter upp i sökandet efter försvunne Säterbon – "Ganska tuff terräng"

Se bilder från sökinsatsen i tv-klippet:

Den försvunne mannen anträffades strax efter klockan 12.30 vid liv. Enligt polisen är mannen nedkyld men vid medvetande. Mannen hittades i djup snö av fjällräddningen och frivilliga från Säterbygdens skoterklubb i trakterna kring Ugglebo, inte långt från där han utgått ifrån.

Polisen Dalarna skriver på sin Facebook-sida att de tackar alla inblandade som hjälpt till i sökandet.

Det var på söndagsförmiddagen som mannen försvann. Under natten mot måndag var räddningstjänsten och flera enheter från polisen inblandade i sökandet, som utgick från Solvarbo bystuga.

– Vi söker efter småvägar och andra leder, sa Jan Matérne vid polisen och fortsätter:

– När han lämnade hemmet på skoter hade han täckjacka och fritidsbyxor på sig. Skulle någon ha några upplysningar om den aktuelle skoterföraren får de gärna kontakta oss.

Mannen ska alltså ha varit ganska lättklädd och var svår att lokalisera eftersom man inte visste åt vilket håll han kunde ha åkt.

– Han hade med sig mobiltelefon och vi har försökt positionera honom utifrån den, men tyvärr var den sista uppkoppling alldeles utanför hemmet i Säter så det gav oss ingenting, säger Jan Matérne.

Ymnigt snöfall försvårade under natten och förmiddagen sökandet.

– Jag försökt få upp någon av våra helikoptrar och även varit i kontakt med sjöräddningen, men de får inte lyfta på grund av vädret, säger Jan Matérne.

På måndagsmorgonen var skoterföraren fortfarande inte återfunnen. Fem fjällräddare från Särna och Sälen anlände då till platsen för att hjälpa till i sökandet. Polisen gick även ut och efterlyste iakttagelser från allmänheten.

Frivilliga från Säterbygdens skoterklubb anslöt också till sökandet. Under förmiddagen var ett 15-tal personer inblandade i insatsen.

– Vi söker på adresser som han har koppling till och fjällräddare och skoterklubben söker av terräng där han eventuellt skulle ha kört, berättade Mikael Berglund på polisen på plats vid sökinsatsen.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här