Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Försvarsministerns inhopp som Kung Rikard

En och annan i publiken hajade kanske till under lördagens ena föreställning av Robin Hood i Gammelgården i Borlänge då försvarsminister Peter Hultqvist gjorde entré som Kung Rikard.

– Gazbazz ringde och frågade om jag ville vara med och det är ju lite kul, så det kan man ju ställa upp på, säger Peter Hultqvist.

– De har olika gästartister varje gång. Och jag har varit med en gång förut när jag var kommunalråd, berättar han.

Är det en stor roll?

– Jag kom in på slutet och hade några repliker som jag gjorde en egen variant på. Det handlar ju om att Kung Rikard blivit av med makten när han varit borta och jag sa bland annat: "Bara för att jag varit i Bryssel, så behöver ni väl inte göra statskupp".

Vad fick du för reaktioner?

– De tyckte det var kul i ensemblen och av dem jag pratade med i publiken så uppfattade jag det som positivt.

Har du fått mersmak för skådespelandet?

– Ha ha! Jag tycker att Gazbazz har en bra verksamhet som betyder en hel del för kulturlivet i Borlänge, så det är viktigt att ställa upp och stötta dem, säger försvarsministern.

Robin Hood har spelats av teaterföreningen Gazbazz sedan den 2 augusti i Gammelgården. Nu återstår föreställningar på torsdag den 20 augusti och söndag den 23 augusti.