Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Försvarsministern gästade välbesökt S-möte

S-mötet i Borlänge den 24 februari blev välbesökt. På plats var även Peter Hultqvist och Ronny Beyer.

Ronny Beyer, ordförande i samhällsbyggnadsnämnden, informerade om nämndens arbete och utvecklingen av centrum och övrig byggnation i Borlänge.

En ny högskola planeras i centrum. Det finns också planer på att bygga högt vid gamla Pub Mysen. Även tomten vid Frälsningsarmén ska bebyggas.

– Vi ska bygga hållbart, till exempel bygga in solceller och satsa på träbyggnation. Det är viktigt att vi bygger så att alla har råd att bo bra och vi måste också bygga hållbart. Olika upplåtelseformer ska finnas och så planeras det i Jakobsdalen, konstaterade Ronny Beyer.

En byggnadsnämnd bygger inte bara bostäder och fastigheter utan bygger även samhällen. Det är viktigt att ha en sådan ambition, menade Ronny.

Peter Hultqvist pratade om vad de nya välfärdsmiljarderna kommer att innebära. Nu är volymen 20 miljarder, men det ska plussas på varje år under mandatperioden. Peter berörde framtidens politik: pensionsfrågan är i fokus, arbetskraftsinvandring och arbetsrätten är också mycket viktiga frågor, liksom ökade skolsatsningar. Peter poängterade också att Socialdemokraterna är det enda verkliga alternativet för Sveriges löntagare. Det måste man bli bättre på att föra fram.

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med DT Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel