Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Försvarar kommunledningen att socialchefen inte tar sitt ansvar?

Jag har kontrollerat brukarens problem. När jag får in sådana här problem så kontrollerar jag att det är rätt skött.

Socialchefens inställning är att brukaren som Uppdrag Gransknings program- Uppdraget handlade om den 7/11 skötts på rätt sätt.

Delar alla i kommunledningen den uppfattningen?

I Orsa kommun på You Tube tittar socialchefen rakt in i kameran och säger:

Socialförvaltningen ansvarar för äldreomsorg, omsorg om personer med funktionshinder, försörjningsstöd och stöd till barn, ungdomar, familjer och vuxna. För de som bor i särskilt boende tillkommer hälso- och sjukvårdsansvar samt rehabiliteringsansvar.

Och:

Om kommunens värdegrund, som alla kommunalanställda tvingades delta i och kostade kommunen cirka en miljon kronor att anordna, säger socialchefen:

Det är väldigt viktigt att vi respekterar varandra. Man ska behandla andra som man själv vill bli behandlad…

Men i Uppdrag Gransknings program Uppdraget, onsdagen den 7/11, fick vi se en aggressiv socialchef två sina händer: – hon vägrade svara på journalistens frågor, likaså på brukarens i förväg skickade frågor. Socialchefen ansåg att kommunen behandlat brukaren korrekt, vilket ingen som chattade med Uppdrag Gransknings journalist efter programmet (chatten finns återgivna på kommunens hemsida, under Mediabevakning) håller med om.

Däremot har kommunens ledningsgrupp, före Uppdrag Gransknings program, värnat socialchefen i ett Öppet brev. Kan kommunledningen, kommunchefen, brandchefen, miljöchefen, kulturchefen, Orsabostäders vd, med flera förklara vem som ska besvara de obesvarade frågorna som handlar om kommunens skuld att det gått så fel för brukaren som Uppdrag Gransknings program visade, OM inte socialchefen som är högsta hönset för socialförvaltningen, som är ansvarig för äldreomsorgen i kommunen, är rätt person att besvara frågorna?

Handen på hjärtat: Vad säger kommunledningen om socialchefens uppträdande i programmet?  Agerade hon proffsigt utifrån det arbete hon är satt att sköta? Hennes aggressiva beteende är omvittnat. Det hon uppvisade i tv-programmet var ingen tillfällighet. Det kan många kommunalanställda vidimera.

Facket – Kommunals lokala ordförande tog i veckan bladet från munnen och vidimerade vad före detta kommunalanställda i den sociala förvaltningen tidigare berättat, nämligen att facket inte var överens med kommunen om att anställa socialchefen.

Nu återstår att se om kommunen tänker se mellan fingrarna och låta henne stanna, vilket innebär att Orsa kommun accepterar en socialchef som inte tar sitt ansvar.

LAW

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare