Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förstudie om ny skola i Torsång och Tjärna Ängar

En förstudie om ny skola i Torsång påbörjas.
Även när det gäller nya äldreboenden startar ett arbete.
Finansutskottet beviljar pengar och tillsätter styrgrupper.

Annons

I somras ställde sig kommunfullmäktige bakom en långsiktig plan för skollokaler och organisation. Nu tas det första steget mot ett förverkligande av viljeinriktningen.

Finansutskottet ger klartecken till att en förstudie för ny skola i Torsång och Tjärna Ängar får påbörjas. En halv miljon kronor finns i budgeten.

Torsång blir enligt skolhusplanen den första nya skolan som byggs. En ny skola planeras i Övre Tjärna samt en om– och tillbyggnad av Tjärnaängskolan.

Finansutskottet tillsätter en styrgrupp, bestående av Jan Bohman (S), Mari Jonsson (S), Nils Gossas (MP), Ulla Olsson (M) och Karin Örjes (C).

– Vi vill ha en politisk ledning och styrning. Erfarenheter från ett bygge ska också föras över till ett annat, säger kommunalrådet Jan Bohman (S).

Även när det gäller äldreomsorgen tillsätts en styrgrupp. Här ingår Jan Bohman (S), Barbro Hietala Nordlund (S), Nils Gossas (MP), Ulla Olsson (M) och Lars Ingvarsson (FP). 300 000 kronor får användas till en förstudie. Här finns en boendeplan för äldre, antagen 2009, i botten.

Ekoxen och Åkershem är de två boenden som i första hand ska ersättas med nya lokaler. Kommunen har öppnat för att privata företag kan bygga och äga fastigheterna.

– Det här är två viktiga dokument, menar Jan Bohman om skolplanen och boendeplanen.

Båda styrgrupperna består till största del av politiker i finansutskottet. Tjänstemän knyts till grupperna vid behov.