Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Första träffen på länge för SPF

Efter att verksamheten på grund av coronavirusets verkningar legat nere har medlemmarna i SPF Seniorerna Gagnef Floda inte kunnat ses sedan i februari.

Men nu hade man bjudit in till en träff i Prästbuan i Björbo den 10 juni, enligt uppgift den dagen då man brukade buffra till fäboden.

Ett 20-tal medlemmar samlades i det vackra vädret när ordföranden Berith Johansson kunde hälsa välkommen. Det var meningen att kommunens medicinskt ansvariga sjuksköterska skulle medverka, men hon hade blivit tvungen att lämna återbud.

SPF:s musikanter, sex till antalet för dagen, spelade vackert för seniorerna med melodier anpassade för tillfället.

De gick en tipspromenad med tolv kluriga frågor. Ingen hade lyckats kryssa i alla rätt, men det var många som klarade elva.

Ordföranden Berith informerade om aktuella frågor, de drack medhavt kaffe och njöt av de vackra omgivningarna och finvädret.

Träffen avslutades med att sjunga allsång och innan de skildes och önskade varandra trevlig sommar sjöng de den fina sommarpsalmen "En vänlig grönskas rika dräkt". Med hopp om att SPF:arna kan ses igen i augusti, då med en bilorientering.

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med DT Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel