Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Första titeln världsettans mål

Annons

Herrarna har en självklar favorit, Roger Federer.

Bland damerna är segerkandidaterna desto fler, bland dem en som jagar första segern någonsin i Wimbledon _ Justine Henin.

Belgiskan vann i helgen genrepet i Eastbourne efter att besegrat just förra årets finalmotståndare, fransyskan Amelie Mauresmo.

Förutom 2006 har Henin även nått final i Wimbledon en gång tidigare och en seger i grästurneringen skulle ge henne den enda Grand slam-titeln som hon saknar. Men medan den belgiska världsettan har haft ett nästintill perfekt facit i Paris med fyra grustitlar på de fem senaste åren har hon haft det betydligt svårare på gräset.

Hon har en överlägsen teknik och känsla men på det snabba underlaget har ren styrka och kraftfullt spel belönats. Någon som representerar det är Serena Williams, eventuell kvartsfinalmotståndare till Henin. Williams har också i år kommit tillbaka efter skadeproblem och vann bland annat Australian Open som just Henin valde att stå över i samband med sin skilsmässa.

Maria Sjarapova, segrarinna 2004, går också in i kategorin kraftfulla spelare _ men utan större variation. Hon i sin tur kan dock få problem i form av Serena Williams storasyster, Venus, i tredje omgången.

Att kalla en världstrea för en "dark horse" vore märkligt men serbiskan Jelena Jankovic har inte nämnts speciellt mycket inför turneringen. Hennes framgångar i år har framförallt kommit på grus där hon bland annat nådde semifinal i Franska mästerskapen men Jankovic tog nyligen sin första grästitel genom att besegra Maria Sjarapova i Birmingham.

Ingen svenska finns med i turneringen efter att Sofia Arvidsson åkt ut i kvalet.

TT

Mer läsning

Annons